Plăcintă cu ciuperci
17 octombrie 2017, ora 09:52, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile
Ingrediente:
1 pachet foietaj
1 kg ciuperci
2 roşii
2 morcovi
3 linguri pătrunjel verde, tocat
½ ţelină rădăcină
1 ceapă albă
sare, piper, chimen măcinat
Preparare:
Ciupercile, roşiile, morcovii, ţelina şi ceapa se taie cuburi mici, apoi se călesc în ulei pe jumătate, adăugând roşiile la sfârşit. Se asezonează după gust cu sare, piper şi chimen.
Se desfac foile, se suprapun câte cinci – ungând fiecare foaie cu ulei, se aşează din umplutură pe ultima foaie şi se împătureşte, îndoind marginile să nu iasă compoziţia.
Se pun într-o tavă şi se dau la cuptor, primele 10 minute la foc potrivit spre iute, apoi încă 15-20 de minute – la foc mic. Când se scoate plăcinta din tavă, se înfășoară într-un prosop curat, umed, pentru a înmuia puțin foile, plăcinta se taie rece. În timpul coacerii se poate pune o cratiță cu apă pe grilajul de jos al cuptorului, sub grilajul pe care este așezată tava.
Poftă bună!
Autor: Mihaela Dobrescu