Placinta cu branza
8 iunie 2018, ora 21:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile
Ingrediente
2 oua, 300 lapte batut, 2 linguri de zahar, 50 g unt topit, 500 g faina, 1 lignurita sare, 10 g drojdie proaspata, esenta de vanilie
Umplutura:
300 g crema de branza, 2 oua, esenta de rom, 2 linguri amidon, 100 g zahar
Preparare:
Branza se amesteca cu ouale batute, zaharul, esenta si amidonul.
Aluatul: Ouale se bat cu zaharul si sarea, adaugam untul racit, laptele batut, esenta. Faina cernuta se pune intr-un lighean, se face gaura in mijloc se adauga drojdia, amestecul de ou,(daca este nevoie se mai adauga faina) se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Se imparte in 2 coca, se intinde cate o foaie, se adauga branza, se ruleaza. Se procedeaza intocmai si la al 2 lea, se ruleaza si se aseaza in tava de cozonac unsa bine cu ulei. Se acopera si se lasa la un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Se unge cu un galbenus desfacut cu putin lapte, se da la cuptor pana se rumeneste.
AUTOR: Mihaela Dobrescu