Pericolele automedicaţiei

9 februarie 2022, ora 08:30, in categoria Sfaturi utile

Trebuie să recunoaştem cu toţii că atunci când ne simţim un pic rău, ne doare capul, credem că am răcit, nu dăm fuga la medicul de familie aşa cum ar trebui, ci direct la farmacie. Aceasta poate fi o mare greşeală, adică administrarea unor medicamente fără consultarea unui medic în prealabil, dacă afecţiunile se dovedesc mai târziu că sunt grave.
De cele mai multe ori, mulţi dintre noi amână vizita la medic din diferite motive şi aleg să întrebe un prieten, să caute pe internet sau să întrebe un farmacist. Desigur, aceste acţiuni sunt superficiale şi deseori pacienţii nu înţeleg exact de ce afecţiuni suferă şi de asemenea nu înţeleg nici terminologia medicală. În urma acestor practicii, când într-un final pacienţii ajung la doctor, ei ştiu de ce anume suferă, au stabilit deja diagnosticul şi au început şi tratamentul, ceea ce este foarte grav. Oamenii acceptă cu greu că diagnosticul format în faţa computerului este unul greşit.

 

De ce trebuie să mergem la medic

Orice afecţiune banală poate avea urmări grave dacă nu este tratată corespunzător. De exemplu în cazul nelipsitei răceli, antibioticele pe care toată lumea are obiceiul de a le lua, nu numai că nu ne fac bine, nu au efect asupra bolii, dar şi poate produce complicaţii. Pentru că începutul unei gripe se tratează iniţial cu medicamente naturiste şi tradiţionale. Apoi, dacă boala se intensifică pot fi luate în calcul şi antibioticele. Aşadar, ideal ar fi ca noi toţi să ne facem controale medicale şi analize cu regularitate, pentru a evita orice tip de boală.

 

Autor :  Neguţ Iuliana

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: