PĂSTÂRNACUL, banala legumă care aduce nebănuite beneficii organismului

8 septembrie 2018, ora 10:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Păstârnacul este cultivat pentru rădăcinile lui comestibile, fiind prezent în multe feluri de mâncare, supe şi ciorbe. Pe numele său oficial Pastinaca Sativa, păstârnacul este nativ Europei, înrudit cu morcovul şi ţelina. Una dintre cele mai ieftine şi banale legume, acesta aduce organismului nebănuite beneficii:

1. Conţine antioxidanţi rari, precum falcarinol şi falcarindiol, care au un puternic efect antiinflamator şi antifungic asupra organismului. Antioxidanţii luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi ne detoxifiază.

2. Ajută la reglarea digestiei şi ţine colesterolul sub control, deoarece aduce un aport consideabil de fibre alimentare. În 100gr de păstârnac avem 4.9mg de fibre şi doar 75 kcal.

3. Aduce nutrienţi valoroşi organismului, precum acid folic, vitaminele din grupa B şi vitamina C (în doar 100gr avem aproapre 30% din necesarul de vitamina C asigurat).

4. Te ajută să slăbeşti. Păstârnacul inhibă pofta de mâncare şi îţi dă senzaţia de saţietate fiind, astfel, leguma ideală pentru cei aflaţi la dietă.

5. Ajută la menţinerea unui echilibru în organism deoarece aduce un plus de minerale precum cupru, fosfor, mangan şi fier, necesare dezvoltării armonioase.

 

 

SURSA::   www.ziarulring.ro                               AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: