Ouă ochiuri fără să dai greş

29 ianuarie 2018, ora 09:00, in categoria Sfaturi utile

Aparent este cel mai banal lucru pe care îl poţi prepara în bucătăria ta. În realitate, este foarte greu să-l faci corect, fără să-l arzi sau să-i distrugi gălbenuşul.

Ca să-ţi iasă bine de fiecare dată, îţi propunem o metodă care nu dă greş niciodată: cu focul la minim.
Ai nevoie de o tigaie unsă cu unt în care spargi ouăle şi, dai focul la minim şi le laşi să stea 10 minute.
Trebuie doar să condimentezi oul cu sare şi piper şi să aştepţi să se facă, fără să-l mişti. Albuşul se va coace încet, iar gălbenuşul va rămîne intact.

Sugestie: cît timp se fac ouăle, prăjeşte două felii de pîine şi serveşte-le împreună.

Autor: Ana Botnari

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: