Minuni pe aripi
13 februarie 2020, ora 06:00, in categoria Diverse
Dumnezeu ne-a lăsat, în natură şi nu numai, minuni pe care cu toţii le percepem diferit. Unii admiră munţii, alţii străfundurile mării, fazele lunii, insectele, norii, frunzele…
Există în lume o minune vie, ce prinde viaţă după frigul iernii. O minune pe aripi : fluturele. Din păcate, are o viaţă scurtă. Dar profită din plin de ea ! În viaţa lor scurtă, fluturii par să profite de fiecare moment, profită de libertate, împodobesc văzduhul şi asortează florile. Au aripile gingaşe dar cu toate astea nu contenesc să şi le fluture până în ultima clipă. Atât timp cât pudra aceea minunată de pe suprafaţa aripilor există, trăieşte şi el. Un fluture- pulbere de viaţă!
Din momentul în care iese din larvă şi îşi ia zborul, îşi începe aventura în lumea plină de pericole. Dar el nu simte. Îşi simte doar libertatea, libertatea de a îşi întinde aripile şi de a explora fiecare floare ce îi iese în cale ori văzduhul ce devine doar al lui.
Fluturele e un contrast. Un contrast între simplu şi complicat, între fericire şi tristeţe. Arată minunat. E acoperit de cel mai fin praf care îi face aripile uşoare şi îi colorează zborul. Fluturele nu muşcă, nu înţeapă, nu deranjează. Bucură suflete, priviri, emoţii.
De ce e fluturele mut ?
Toate animalele scot anumite sunete. Inclusiv insectele. Mai puţin fluturele. El e mut. De ce? Probabil că totuşi, când e linişte deplină iar el flutură puternic din aripi, se aude sunetul acelei mişcări. Probabil. Doar el ştie acest lucru. Dar îl ţine secret.
Însă acesta-i unul dintre farmecele fluturelui. Probabil că dacă ar scoate vreun sunet n-ar mai fi atât de interesant, atât de frumos şi de delicat. I s-ar pierde frumuseţea acelor aripi minunate, atât de perfect construite. I s-ar pierde sensibilitatea antenelor.
Fluturele n-ar fi fluture dacă n-ar fi mut.
Fluturi şi sentimente
El nu ştie. Dar are o poveste, povestea fluturilor din stomac. Oamenii îl simt atunci când sunt îndrăgostiţi. Fluturele e un simbol al acestui sentiment, complice mut al acestei minunate simţiri.
Dacă aş fi un sentiment, aş fi fluturaşul din stomac. Aş fi acolo, pitit, aşteptând ca un el şi o ea să mă simtă. Aş fi acolo de fiecare dată când un el şi o ea se îndrăgosteşte, aş fi prima care ar şti, prima care i-ar anunţa. Aş fi mereu acolo, cel mai frumos şi mai dulce sentiment, martor secret al iubirii. Aş da startul iubirii aceleia de început, aş da din aripi şi mai tare şi mai încet, gâdilându-le plăcut simţirile.
Ştiaţi că… ?
♦ În Japonia, fluturele este simbolul femeii? Tot acolo, doi fluturi semnifică fericirea maritală. De asemenea, venirea unui fluture anunţă o vizită sau moartea unei persoane dragi.
♦ Există un fluture cu numele de “88″ pentru că are acest desen pe aripi?
♦ Printre azteci, fluturii sunt simbolul sufletelor sau ultima suflare a unui muribund? Un fluture care zboară printre flori reprezintă sufletul unui războinic căzut pe câmpul de luptă.
♦ În anul 2009, fluturi gigant au invadat Anglia? Un expert în faună a declarat că în 45 de minute a numărat peste 3000 de astfel de fluturi.
♦ Cel mai mare fluture de zi din lume se numeşte “Regina Alexandra”? Are aripi cu anvergura de 30 de cm şi e pe cale de dispariţie.
♦ Fluturii monarhi (preferaţii mei) trăiesc aproape opt luni?
♦ Există un fluture cu aripi ce seamănă cu nişte frunze uscate? Aşa se şi numeşte fluturele.
Autor : Andreea Gabrian