Mintile sclipitoare ale Romaniei care schimba economia lumii

8 octombrie 2017, ora 09:00, in categoria Evenimente

Se invart printre laureati ai premiilor Nobel, conferentiaza in toata lumea, cerceteaza probleme care pot schimba economia mondiala. Nu sunt celebri in Romania, tara lor. 35 de economisti romani, care lucreaza in domeniul cercetarii in universitati de top din intreaga lume, participa la o conferinta internationala la Cluj-Napoca. Trei dintre ei au istorisit, pentru „Adevarul”, povestile lor impresionante.

Universitatea California – Berkeley, MIT (Massachusetts Institute of Technology), Universitatea Columbia, Oxford si Universitatea din Chicago sunt institutii de invatamant din Top 10 Shanghai, clasamentul celor mai bune universitati din lume. Aici, printre cei mai buni dintre cei mai buni profesori si cercetatori se regasesc si cativa romani geniali. Peste 30 dintre ei s-au intors, pentru cateva zile, acasa si participa, pana pe 22 august, la prima Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate (ERMAS 2014), eveniment organizat la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj.

„Tinta noastra a fost de a ne intalni pentru a vedea ce se face pe cercetare in afara si in Romania, de a ne cunoaste si de a colabora. Vrem sa ajutam institutiile din Romania sa atinga un nivel superior, credem ca fara a consulta varfurile cercetarii in economie din afara tarii, nu putem progresa foarte mult”, a sustinut unul dintre organizatorii evenimentului, Sebastian Buhai (35 de ani), un clujean care este cercetator la Universitatea din Stockholm.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

 

SURSA: wall-street.ro                                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: