METROPOLITAN Life lanseaza o componenta de investitii pentru asigurarea de sanatate Dr. KID

29 iulie 2014, ora 12:15, in categoria Asigurari, Financiare

METROPOLITAN Life a anuntat ca a lansat de curand o componenta de investitii denumita Invest care poate fi atasata la asigurarea de sanatate Dr. KID adresata copiilor. Banii sunt investiti intr-unul din cele trei fonduri de investitii ale companiei, in functie de nivelul de risc si profit pe care parintele il doreste: redus, mediu sau ridicat.”Grupurile de discutii pe care le-am organizat cu parintii au condus la concluzia ca, dupa ocrotirea sanatatii copiilor, a doua responsabilitate principala a parintilor este asigurarea unei educatii alese pentru cei mici.

In Romania un an de Universitate costa intre 500 si 5.000 euro, iar la o universitate de prestigiu din Europa, taxele anuale pornesc de la 12.000 euro. Toate aceste informatii, alaturi de dublarea numarului asigurarilor cu economisire si investitii pentru copii din portofoliul nostru in 2013 fata de 2012, ne-au determinat sa oferim parintilor in acelasi produs atat posibilitatea de a proteja sanatatea copiilor, cat si de a investi pentru un viitor mai bun al acestora prin solutia completa Dr. KID”, explica Emilia BUNEA, CEO, METROPOLITAN Life.Beneficiile principale pe care le ofera asigurarea de

Dr. KID, adresata copiilor, constau in sprijin financiar in cazul diagnosticarii cu o afectiune grava, in eventualitatea unui accident, dar si pentru alte evenimente medicale precum fracturi, arsuri, spitalizare, interventie chirurgicala. Noutatea pe care o aduce componenta de investitii se refera la optiunea oferita parintilor de a aloca o suma de bani intr-unul din cele trei fonduri de investitii ale METROPOLITAN Life – Plus, Multiplu sau Exponential – in functie de nivelul de risc si profit pe care parintele il doreste: redus, mediu sau ridicat.

Optiunea nou atasata functioneaza astfel: METROPOLITAN Life investeste suma directionata in unul din cele trei fonduri de investitii, iar dupa un anumit termen – minim 10 ani – clientul retrage suma acumulata din investitii pentru a oferi copilului sau un inceput bun in viata.

Conform companiei, clientul are posibilitatea de a modifica strategia investitionala de 8 ori pe an, precum si de a face 8 rascumparari partiale din suma acumulata pe an.

Frecventa platii primei de asigurare poate fi lunara, trimestriala, semestriala sau anuala, iar beneficiile obtinute din investitii nu sunt impozabile.

In 2014, METROPOLITAN Life mizeaza pe asigurarile pentru copii

Asigurarile pentru copii reprezinta 10% din intregul portofoliu de produse METROPOLITAN Life. Asigurarea Dr. KID a fost lansata la inceputul lui 2014, iar politele de acest tip reprezinta deja 60% din asigurarile noi pentru copii incheiate in primele 6 luni din 2014. Prima medie anuala pentru asigurarea Dr. KID este de 800 lei.

In primele 6 luni de la lansarea asigurarii, s-au platit despagubiri pentru 100 de evenimente medicale pentru copiii asigurati, mai mult de jumatate dintre acestea fiind sume platite pentru zilele de spitalizare, iar 30% au fost beneficii financiare oferite pentru interventii chirurgicale.

Pe langa asigurarea de sanatate Dr. KID, METROPOLITAN Life ofera clientilor alte doua produse dedicate copiilor: Junior Extra, plan de protectie si economisire garantata si Junior Invest, plan de asigurare cu economisire si investitii. Prima medie anuala pentru politele Junior s-a situat in 2013 in jurul valorii de 1.900 lei.

METROPOLITAN Life ocupa locul al doilea in piata de asigurari de viata din Romania, cu o cota de piata de 16%, avand 2 milioane de clienti care beneficiaza de asigurari de viata sau pensii private obligatorii.

SURSA:
1asig.ro

AUTOR: Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: