Masca unui zâmbet fericit…

11 decembrie 2020, ora 08:49, in categoria Psihologie

 

 

 

Masca unui zâmbet fericit…

 

 

Trecem adesea pe stradă gânditori, unii pe lângă ceilalți, unii mai triști, alții mai veseli, unii cu visurile împlinite, ceilalți cu lacrimile frânte, purtate într-un colț de suflet.
Pe fiecare îl macină sau îl bucură ceva anume, ceva măreț sau un lucru banal.
Îmi place atunci când îmi port pașii prin lume, să admir, să mă bucur sau să mă întristez, atunci când văd chipurile pe care le privesc, e un obicei al meu sau un exercițiu prin care încerc să-mi șlefuiesc intuiția, o datorie a profesiei mele.
Constat adesea că românii sunt din păcate un popor tot mai trist, mai îngândurat, mai preocupat, norii grei se lasă peste chipuri, privirile se încruntă atunci când întâlnesc un zâmbet sau un chip ce vrea să le dăruiască din seninul lui.
Zâmbetele sunt rare, tot mai rare și adesea doar de poză sau pentru o poză de pe o rețea de socializare, e trist, tot mai trist…și știți de ce?! Pentru că fericirea este la îndemâna tuturor, depinde doar de felul în care o privim și de ceea ce ne dorim.
Zâmbetul pentru mine, este un dar pe care-l primesc și-l ofer cu sinceritate, naturalețe, este poate adesea și o carte de vizită și știu sigur că dacă nu sunt fericită pe deplin, mimarea unui zâmbet îmi este aproape imposibilă.
Oamenii încearcă să poarte măști, masca unui zâmbet fericit este adesea importantă pentru imaginea pe care o au în fața cunoscuților. Poate v-ați întâlnit întâmplător pe stradă cu o cunoștință sau un prieten care zâmbește pentru poza de profil, însă în realitate merge cu privirea în pământ, plină de preocupare și tristețe, pe care de multe ori se citește îngândurarea, și cum realizează faptul că te-a întâlnit își pune instantaneu masca. Mi-aș dori să nu mai văd aceste chipuri forțate să zâmbească și să fiți sinceri, în primul rând cu propria persoană și mai apoi cu ceilalți.
Românul știe să fie fericit, însă nu-și dă mereu voie…, nu mai vrem măști, ne dorim doar oameni cu zâmbete sincere…

 

 

Autor: Isabela Neagu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: