Mâncare de castraveţi cu carne

29 iulie 2018, ora 18:30, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile

 

„Gorjenii, înfriguraţi, grăbiţi şi practici, pun în aceeaşi cratiţă şi carnea şi murăturile, că doar tot acolo merg, şi merg mai bine fierbinţi toate.“, aşa povesteşte Radu Anton Roman în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Cum se face? E foarte simplu şi începe deja să fie mâncarea de sezon.

Ingrediente

1 pahar bulion
3 cepe
1 kg castraveţi muraţi
1 kg carne (porc, mânzat, miel)
2 linguri ulei
1 creangă cimbru uscat
mărar
piper

Mod de preparare

Toci ceapa peştişori şi pui la călit în uleiul încins. Când s-a înmuiat, adaugi carnea, să se rumenească. „Când a prins coajă se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă o jumătate de oră. Castraveţii se taie îmbucături, se spală bine, să nu fie prea săraţi şi se pun în mâncare, cu piper şi cimbru. Se toacă mărarul. Dacă s-au muiat niţel, se toarnă şi bulionul; după încă o jumătate de oră mâncărica e gata, se presară mărarul“.
SURSA:   clickpoftabuna.ro                                     AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: