Magica lume a oniricului – partea a II-a

5 decembrie 2017, ora 01:29, in categoria Diverse

Magica lume a oniricului – partea a II-a

 

Semnificaţia celor mai întâlnite elemente din vise, care încep cu litera B:

Bagaje: Când cărăm multe bagaje într-un vis, ni se atrage atenţia că pe umerii noştri apasă o povară mult prea mare, fie de natură emoţională, fie de natură practică. E posibil să avem aşteptări mult prea mari de la noi înşine sau de la alţii. Sentimentele de tristeţe se pot manifesta în vis prin imaginea unor bagaje. Nu trebuie să uităm însă că tristeţea, la fel ca bagajele, poate fi pierdută pe drum la fel de uşor pe cât s-a instalat.
Bani: Banii nu semnifică în mod neapărat resurse financiare, ci mai degrabă felul în care ne preţuim propria persoană. Acest simbol sugerează că trebuie să ne evaluăm propria valoare cu cea mai mare atenţie şi, în aceeaşi măsură, să stabilim preţul pe care trebuie să îl plătim pentru acţiunile şi dorinţele noastre.
Barcă/vapor: Barca sau vaporul care ne apar în vis indică, de cele mai multe ori, felul în care ne împăcăm cu emoţiile noastre sau cu ale altora. Pot reprezenta la fel de bine călătoria noastră prin viaţă şi controlul pe care îl deţinem asupra propriei existenţe. De asemenea, ambarcaţiunile, de orice fel, pot reprezenta fertilitatea şi aventura.
Beznă: Dacă în jurul nostru e beznă, acest lucru ar putea indica o dificultate de a vedea sau de a înţelege lucrurile dintr-o perspectivă externă. Este posibil ca în jurul nostru să se manifeste o stare de negativitate de care trebuie mai întâi să ne dăm seama, pentru ca apoi să o putem risipi.
Bijuterii: Când visăm că primim bijuterii înseamnă că altcineva ne dăruieşte preţuirea sa, în vreme ce visul în care oferim bijuterii relevă credinţa noastră că avem ceva de oferit oamenilor. Bijuteriile reprezintă cinstea şi respectul de sine, lipsite de obişnuita vanitate.
Bolnav: Starea de boală sugerează un sentiment negativ pe care vrem să-l înlăturăm. Poate sugera faptul că suntem epuizaţi de o anumită relaţie sau situaţie în care suntem implicaţi. Boala poate simboliza şi o modalitate prin care eliminăm ceea ce nu este sănătos din punct de vedere spiritual.

 

 

Sursă:

Pamela Ball „10 000 de vise interpretate”

 

 

Autor : Andreea Gabrian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: