Legume la cuptor, rapid şi delicios!

25 februarie 2016, ora 14:00, in categoria Sfaturi utile

Ingrediente


-cartofi
-roşii
-dovlecei
-vinete
-ceapă
-usturoi
-morcov
-ţelină
-păstârnac
-mazăre
-carne de porc slabă afumată
-ardei gras de diferite culori
-alte legume după preferinţe
-arome şi condimente
-sare
-caşcaval pentru ras deasupra
-ulei pentru uns tava

 

 

Mod de preparare


Se unge tava cu ulei, apoi se aşează un pat realizat din legume tăiate cubuleţe sau după preferinţe: ceapă, morcov, ţelina, păstârnac, mazăre, ardei gras de diferite culori, alte legume după preferinţe şi posibilităţi. Peste acestea se presară bucăţele de carne afumată. Se pune sare şi se condimentează puţin, apoi se aşează cel de-al doilea strat de legume tăiate felii, alternând rânduri de: cartofi, roşii, dovlecei şi vinete. Se pune sare şi se condimentează după gust, şi se pune la cuptor 20-30 minute. După acest timp, se scoate tava din cuptor, se presară caşcaval ras deasupra şi se mai dă câteva minute la cuptor până ce caşcavalul devine o crustă delicioasă.

 

 

Poftă bună!

 

Autor: Mihaela Dobrescu


 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: