Jurnal de campanie Klaus Iohannis:Ziua 23 – România noastră

26 octombrie 2014, ora 10:30, in categoria Klaus Iohannis

 

 

Revenit astăzi în Clujul studenției mele, alături de Carmen, soția mea, am avut parte de o admirabilă primire. Niciodată prea departe de noi, ”inima Ardealului” și-a făcut mai presus de orice datoria de a apăra, umăr la umăr, viitorul României, speranța încă vie că această națiune, pe care o înțelegem, o simțim și o iubim va putea renaște după 16 noiembrie.

În drum spre mitingul din Piața Lucian Blaga, mulți dintre cei care mi-au strâns mâna au avut cuvinte de cinstită încurajare. Am auzit însă, în mulțimea frenetică, și un glas cu o tonalitate gravă: ”Salvați-ne pentru că nu mai putem trăi așa, e plină țara de hoți!”.

Nu voi căuta înțelesuri ascunse ale acestui strigăt de disperare. Dacă ne întrebăm unde sunt școlile, unde sunt spitalele, unde sunt autostrăzile în cei 25 de ani, răspunsul meu este simplu: toate sunt în anchetele pe care le vedem declanșate aproape zilnic. Acolo e bunăstarea care ne lipsește, acolo e averea țării, așa ni s-a furat viitorul.

România ar fi arătat altfel fără baronii și corupții care ne-au condamnat la sărăcie, căci despre ei este vorba. Scandalul și grotescul au reprezentat o perdea în spatele căreia s-a instaurat minciuna și hoția. Fără ei și fără actele lor nedemne, am fi fost altfel, am fi arătat altfel, am fi trăit altfel. Afundați în nevoi și umilință, am ajuns să vorbim despre generații de sacrificiu. Milioane de oameni din această țară și-au văzut visurile năruite din cauza corupției generalizate. Pe cei responsabili îi vedem zilnic la televizior: politicieni care fac reguli numai pentru ei, politicieni corupți, oameni care în disprețul oricărei legi, nu doar din Codul Penal, ci a oricărei legi lumești, ne-au înstrăinat viitorul.

Dar, așa cum vă spun în fiecare seară, încă nu e prea târziu. Nu e totut pierdut pentru că România, dragii mei, nu e a lor! România noastră, a voastră şi a mea, este o Românie normală, o Românie de oameni normali într-o ţară normală. România noastră este România lucrului bine făcut! România normală, România lucrului bine făcut sau cum a scris cineva foarte frumos într-un editorial, România celor tăcuţi, este țara care va renaște, pe care o vom redescoperi în anii următori. De aceea, dragii mei, vă îndemn nu mai tăceți, astăzi aveţi glas ca să le spunem tuturor: România noastră este altfel decât România lor!

Pe curând,

Klaus

 

Articol preluat integral de pe www.iohannispresedinte.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: