Insula Bora-Bora. Oaza de linişte şi relaxare

2 februarie 2017, ora 01:17, in categoria Turism international

Insula Bora Bora este situată în Oceanul Pacific, la 225 km N-V de Tahiti.
Bora Bora este o insulă vie, ce emană bunăstare, prosperitate şi bogăţie cu seninul cerului şi limpezimea apei ce înconjoară vegetaţia insulei de un verde al smaraldului.
Poate fi o alegere excelentă pentru o destinaţie exotică în care doriţi relaxare şi purificare spirituală, în care doriţi relaxare şi purificare spirituală.
Nu mai mult de 3 hectare măsoară această perlă insulară din inima Pacificului. Armonia dintre bunul gust şi luxul pe care îl emană insula este recunoscută şi foarte apreciată de turiştii din toată lumea.
Foarte mulţi localnici vorbesc limba franceză pentru că insula este un departament de peste mări al Polinezienei franceze, însă şi limba engleză este o limbă vorbită şi foarte cunoscută.
Cu o istorie bogată, insula a primit numele de Pola Pola, care s-ar traduce prin “primul născut”, nume ce a evoluat transformându-se în Bollabolla, apoi în Bora Bora. Insula a fost şi bază militară. Pista de decolare-aterizare, folosită de americani în timpul primului război mondial, a fost transformată în aeroport.
Din Valea Alba, puteţi admira jocul baracudelor şi al delfinilor, în reciful de corali. Încă un loc unde puteţi vedea specii de peşti şi alte vieţuitoare subacvatice este Lagoonarium, un acvariu natural în mijlocul insulei.
Dacă veţi dori să faceţi o mică excursie prin adâncurile Pacificului, puteţi opta pentru snorkerling-ul, iar pentru iubitorii sporturilor acvatice, jet ski-ul sau scuba diving-ul vă stau la dispoziţie.
Ca o scurtă notă, snorkerling-ul e varianta cea mai scurtă a scufundarilor. La snorkerling ai doar ochelari de scufundări, înotătoare pentru picioare şi un tub în formă de , “U” care te ajută să respiri cât timp pluteşti cu faţa în apă. Scopul practicării snorkeling-ului constituie descoperirea faunei, florei şi peisajului submarin.
Aparatele de fotografiat utilizate în snorkerling au o serie de deosebiri faţă de aparatele de fotografiat folosite în fotografierea subacvatică: preţ mai scăzut, au flash încorporat, limita de adâncime este mai mică.

 

Sursă: www.atractii turistice.ro

Autor : Oana Petruţ

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: