Ingheţată raw tropicală, gata în 10 minute
29 iulie 2017, ora 11:12, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU
Cea mai rapidă şi sănătoasă reţetă de înghetaţă.
Ingrediente
- 3-4 banane bio inghetate
- 200 g visine congelate
- 200 g ananas congelat
- 100 g kiwi congelat
- 25 g zahar de cocos pudra (optional)
Instructiuni
Bananele se curata de coaja, se rup in sferturi si se pun in congelator intr-o cutie de sticla cu capac sau intr-o punga speciala de congelator. La fel se procedeaza si cu celelalte fructe. Ideal este sa fie toate taiate cuburi sau bucati de 4-6 cm.
Dupa ce s-au intarit aproape de tot, se pregateste storcatorul, folosindu-se sita speciala de inghetata sau piureuri. Se adauga treptat in storcator fructele, asteptand sa fie preluate lent de axul melcat. E bine de stiut ca daca adaugati o cantitate mare din prima, s-ar putea sa se blocheze canalul prin care iese compozitia. Recomandarea noastra e sa introduceti treptat cantitati mici si daca e necesar sa actionati butonul Reverse, care deblocheaza.
La final, daca mai este nevoie puteti adauga indulcitor natural. Eu am folosit zahar de cocos macinat foarte fin. Am adaugat vanilia pudra si am amestecat bine.
Este desertul meu preferat si este foarte bun pentru copii. Se face foarte repede si in acest fel aveti siguranta ca cei mici mananca ce trebuie: un desert delicios si plin de vitamine.
SURSA: realitatea.net AUTOR: Mihaela Dobrescu