Informare meteo: Furtuni in sud-estul tarii, pana duminica seara

16 august 2014, ora 11:15, in categoria Meteo, Stiri


 

 Averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, posibil, grindina se vor semnala, de sambata dupa-amiaza, pana duminica seara, in Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, informeaza meteorologii. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferica si disconfort termic pentru perioada 16 august, ora 14:00 – 17 august, ora 20:00.

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura. In aceste regiuni se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, posibil, grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15 – 20 l/mp si izolat, mai ales in Lunca Dunarii si in zona litoralului, 30 – 40 l/mp.

In dupa-amiaza zilei de sambata, in estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va mentine calduroasa, vor fi temperaturi maxime de 32 – 34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unitati si disconfortul termic va fi accentuat.

SURSA : hotnews.ro                  FOTO : puterea.ro
 AUTOR : Ninel Stama
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: