ÎNĂLŢAREA DOMNULUI

6 iunie 2019, ora 00:57, in categoria Evenimente, Sfinte sarbatori

ziarulunirea.ro

Înălţarea Domnului este prăznuită de toţi creştinii ortodocşi la 40 de zile de la Înviere, în joia din săptămână a VI a , după Paşti.

Este cunoscută în popor şi sub denumirea de Ispas. În această zi creştinii se salută cu “Hristos s-a înălţat!” şi “Adevărat s-a înălţat”.
Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos , că aceştia să nu se lase copleşiţi de durerea despărţirii.
Din Sfânta Scriptură aflăm că Mântuitorul şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvânta, s-a înălţat la cer, în timp ce un nor l-a făcut nevăzut pentru ochii lor.
Înălţarea lui Hristos întru slavă şi şederea sa de-a dreapta Tatălui, este chipul deplinei îndumnezeiri a umanităţii lui. Prin toate actele sale, întrupare, moarte, înviere , el ne-a arătat treptat firea omenească pe care şi-a asumat-o, dar prin Înălţare a transfigurat-o pe deplin.
Înălţarea cu trupul la cer este o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veşnicie, căci Fiul nu se înfăţişează Tatălui numai ca Dumnezeu, ci şi ca Om. Hristos stă pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar locuieşte în inima celor care îl iubesc.
Astfel, putem înţelege paradoxul : Hristos este înălţat şi în drum spre înălţare cu fiecare dintre noi!
Fie ca această sfântă zi să vă lumineze sufletele şi să vă binecuvânteze!

HRISTOS S-A ÎNĂLTAT !

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: