Ideea de afaceri a unui tânăr. Face bani din lipsa de timp a oamenilor

15 februarie 2018, ora 21:41, in categoria Financiare

Zugrăvește, face cumpărături, montează mobilier sau îți conduce mașina. Acestea sunt doar câteva dintre serviciile oferite de mica afacere pusă pe picioare de un bucureștean, după ce a rămas fără loc de muncă.
Rămas fără job, tânărul George Silivestru a lansat în urmă cu doi ani o afacere prin care prestează diferite activități, în locul celor care nu au timp.

Silivestru este de părere că serviciile pe care le oferă vor fi mereu căutate, pentru că “timpul este tot mai prețios, pentru mulți oameni”.

“Ideea lansării unei astfel de afaceri a apărut în urmă cu vreo doi ani, în momentul în care am rămas fără job, deoarece a trebuit să se inchidă societatea. Am trimis CV-uri, am mers la câteva interviuri, dar tot ce conta era că timpul trecea, iar eu aveam nevoie să muncesc pentru a-mi putea acoperi cheltuielile. Atunci am hotărât că vreau să promovez muncă. Am încercat să pun pe foaie câteva lucruri pe care aș fi capabil să le fac oricând, la orice oră, pentru a veni în sprijinul acelor oameni care nu au posibilitatea, nu au timp, nu au rabdare sau nu se pricep”, a povestit George Silivestru, pentru ziare.com.

Ca să-și pună ideea în practică, a fost sprijinit de câțiva prieteni care urmează să devină angajați cu acte în regulă ai firmei, dupa ce afacerea se va mai dezvolta.

“Am început destul de greu, cu ajutorul prietenilor. Sorin ne-a ajutat cu site-ul, Mihai cu promovarea, Robert ne-a facut flyerele”, a precizat tânărul.

Bugetul investit în demararea afacerii a fost de 1.000 de lei, banii rămași din lichidarea primită pe card.
Silivestru a mai spus că în ultima vreme, comenzile au scăzut, deoarece s-a diminuat și bugetul de promovare, însă au fost ajutați de clienții care au apelat la serviciile lor și care i-au recomandat la prieteni.

Asta face ca în prezent să aibă, în medie, trei comenzi pe săptămână, în special pentru serviciul “drive me home”, serviciu care se adreseaza celor care, din diverse motive, nu își pot conduce propria mașina la un moment dat.

Sursa:
yahoo news

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: