Iahnie de fasole cu carnat de casa

26 octombrie 2017, ora 08:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile

Ingrediente
1 cutie fasole albă boabe Bonduelle
425 ml
1 bucată ceapă
1 bucată morcov
1 jumătate păstârnac
1 lingură bulion și ardei pastă de casă
2 linguri ulei
sare
piper
verdeață
murături țărănești
1 bucata cârnat de casă făcut și băgat la congelator

Mod de preparare
Toate legumele curățate se toacă și le punem într-un tuci la călit, adăugăm sare, piper și foi de dafin, lăsăm până începe să se rumenească puțin, iar apoi adăugăm fasolea boabe, trecută pe sub un jet de apă.

Adăugăm apă și punem un capac peste tuci, lăsăm să fiarbă și să scadă. Spre final se pune bulionul și ardeiul pastă, verdeață și se potrivește cu sare după gust. Cârnatul l-am avut la congelator rulat, asta datorită scobitorilor pe care le are în el. Într-o tavă se pune o cană cu apă și cârnatul la cuptor și o foaie de dafin deasupra.

 

Lăsăm să fiarbă bine până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate și îl punem într-un castron, adăugăm iahnia de fasole, o foaie de dafin verde pentru ornament, scoatem murăturile țărănești și servim.

Poftă bună!

AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: