Astazi e ziua lui Paul(Fuego) – Ambasadorul sufletului neamului românesc!La multi ani!!!

29 iunie 2019, ora 09:21, in categoria Aniversari, Atelier literar, Ninel Stama, Sertarul cu creatii, Sfinte sarbatori

Astăzi , de ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ne aduce în minte prietenii, cunoştinţele, colegii care poartă numele de Petre, Petru, Pavel, Paul, Petrică, Petruţa… tuturor le urăm, în numele meu personal şi al echipei, un sincer :

 “La mulţi ani şi multă sănătate !”

Ca o magie, de 21 de ani, în zorii acestei sfinte sărbători, îmi apare în vis, an de an, chipul unui prieten cu totul şi cu totul special şi vorbele lui reprezintă o mângâiere blândă pentru mine, pentru noi toţi cei care îl cunoaştem:
“Ce mai faceţi voi dragii mei prieteni? Ce mai faci Ninel? Sunteţi bine, sunteţi sănătoşi ?”.Vocea lui o aud în vis şi ecoul sufletului mă trezeşte uşor, ca pe un prinţ din Castelul adevărului şi sincerităţii, ca pe un rege din varful dealului, mă încearcă un sentiment de bine şi simt că putem face împreună mult mai mult pentru semenii noştri.

Ca un copil, ard de nerăbdare să-i dau un telefon, să-i mulţumesc că există şi să-i urez din adâncul sufletului :

“La mulţi ani Paul, să fii sănătos tu, mama ta, prietenii tăi şi toţi oamenii de pe acest pământ!”

Nu e greu de intuit, este vorba de Paul Surugiu, binecunoscutul artist, FUEGO !

Dumnezeu ne oferă în viaţă daruri pe care trebuie să le întelegem şi să le preţuim la justa lor valoare. A fost un dar divin pentru mine, să îl cunosc pe Paul încă de la debutul său. L-am văzut seara la televizor, şi a doua zi am hotărât să îl caut la telefon, să îl rog să ne onoreze ca invitat al minunatei staţiuni Slănic Prahova.

Mesajul divin avea o taină pe care astăzi cu adevărat am reuşit să o descifrez, am simţit  că acest suflet de copil creştin, atunci avea nevoie să multiplice dragostea şi binele printre oameni, prin vocea sa deosebită, prin talentul său. Dumnezeu a avut grijă de el în ciuda tuturor obstacolelor  din acest domeniu. Un izvor nesecat de energie pozitivă picură fericire în sufletele celor care îl ascultă, indiferent de vârstă (copii, adulţi, pensionari). La rândul său, ca un mare artist, îşi alimenta permanent izvorul din inimă cu aplauzele publicului … şi aşa a început ascensiunea, treaptă cu treaptă, concurs după concurs, spectacol după spectacol – a fost un drum foarte greu pentru un artist cu posibilităţi materiale modeste, să ajungă să îşi pună în valoare realele sale calităţi. Cu emoţie, am fost unul dintre martorii abordării cu succes, rând pe rând, a diferitelor genuri muzicale şi realizării primelor sale videoclipuri in Salina Slanic sau la Baia Baciului.

Dragostea lui Paul faţă de oameni, creativitatea şi talentul său, au atras rând pe rând, admiraţia multor artişti şi oameni de cultură. Agenda sa personală, o spun cu responsabilitate, este de foarte mulţi ani mult mai încărcată decât a unui ministru. Diferenţa este că el se şi autofinanţează.Proiectul sau personal ART BY FUEGO (picturi din suflet, pentru suflet), care ne impresioneaza zilnic, este o dovada certa a talentului sau si a dorintei de a sprijini permanent marile personalitati aritistice aflate in suferinta, uitate de autoritati, dar si tinerele talente.  Cu o planificare extraordinara a timpului, inclusiv orele din noapte pentru pictura, cu o atitudine pozitivă permanentă, cu o perseverenţă de invidiat, plin de modestie şi sinceritate, cu multe ”acţiuni caritabile din umbră”,  artistul român Paul Surugiu culege în fiecare clipă roadele succesului. Culege cu respect ceea ce a semănat el şi familia lui o viaţă întreagă!

Admiraţia mea şi a prietenilor noştri comuni creşte, văzând cele doua turnee pe care le face an de an în principalele oraşe din România, vazand momentele speciale oferite comunităţilor de români de pretutindeni, pentru extraordinarele spectacole din Republica Moldova (este atat de iubit la si la Chisinau, atat de iubit in Basarabia, el primind chiar de la Preşedintele Nicolae Timofti titlul onorific “ARTIST AL POPORULUI”).

 

 

Orice persoană de bună credinţă care a intrat şi intră pe site-ul artistului
www.fuegofuego.ro 

sau pe paginile sale oficiale de facebook(Paul Surugiu-Fuego si ART BY FUEGO)
simte efortul şi trăirile lui din trecut şi prezent, şi identifică rolul şi misiunea acestui om minunat in viitor.
Eu, Ninel Stama, îl consider pe  Paul – Fuego, Ambasadorul sufletului neamului românesc!

 

 

La mulţi ani, Paul, Dumnezeu să te ajute ca prin misiunea ta, românii de pretutindeni să fie mai fericiti, sa se respecte între ei şi să fie respectaţi, să se ajute, să fie mândri de ţara lor, de limba lor, de neamul nostru românesc !

 

 

Autor : Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: