Friptură orientală de pui
30 august 2014, ora 08:00, in categoria Sfaturi utile, Sfaturi utile
Ingrediente
Piept de pui – 5 bucăţi
Miere – 100 g
Vin alb – 200 ml
Unt – 200 g
Alune – 150 g
Ghimbir măcinat – 3-5 g
Mod de preparare:
Se topeşte în gură, e o friptură delicioasă şi foarte dietetică cu savoare asiatică, ce scoate banalul piept de pui din anonimat, rezultând un produs rafinat.
Speli bucăţile de pui şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Le ungi cu unt şi miere şi torni deasupra vinul alb. Dai la cuptor aproximativ 1h, până se rumeneşte. Într-o farfurie adâncă pisezi alunele şi se amestecă împreună cu ghimbirul, apoi tăvăleşti bucăţile de piept prin ele.
Poftă bună!
Autor: Mihaela Dobrescu