Friptură de miel cu plante aromatice şi dulceaţă

12 aprilie 2015, ora 12:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de Paşte este, cu siguranţă, friptura de miel.

De aceea, pentru Sfintele Paşti de anul acesta îţi prezentăm o reţetă cu miel savuroasă şi apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceaţă şi câteva plante aromatice.

Ingrediente:

3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)

3 linguri de dulceaţă de 4 fructe

9 felii de şuncă de Parma

câte 3 crenguţe proaspete de rozmarin şi cimbru

3 linguriţe sos balsamic

2 căţei de usturoi, tăiat fin

3 linguriţe de ulei de măsline

150 ml supă de pui sau de legume

225 g roşii cherry

Mod de preparare (pentru 6 porţii):

1. Unge fileurile de miel cu 1 linguriţă de dulceaţă. Înveleşte fiecare file în 3 felii de şuncă de Parma. Aşază pe fiecare file o crenguţă de rozmarin şi una de cimbru şi leagă din loc în loc ca sa nu se desfacă.

2. Amestecă restul de dulceaţă cu sos balsamic, usturoi şi 2 linguri ulei de măsline. Pune fileurile de miel într-un bol şi acoperă cu marinată. Acoperă şi lasă la frigider peste noapte.

3. Preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Scoate carnea din marinată (păstrează restul de marinată pentru mai târziu). Încălzeşte uleiul rămas într-o tavă pe plită şi prăjeşte rapid fileurile pe toate părţile.

4. Adaugă 50 ml de supă în tavă şi transferă în cuptorul preîncălzit aproximativ 12 min.

5. Scoate mielul din cuptor, înveleste-l în folie şi lasă-l să se odihnească.

6. Pune tava înapoi pe plită şi adăugă roşiile, marinata rămasă şi restul de supă. Adu la fierbere şi lasă să fiarbă 2-3 min până se îngroaşă şi devine siropoasă.

7. Îndepărtează folia de pe fileuri şi serveşte mielul cu sosul cald. *La această reţetă este recomandat să foloseşti dulceaţa Bonne Maman.

 

 

SURSA: .feminis.ro                                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: