Friptură de curcan marinată în mentă şi portocale

6 mai 2015, ora 19:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente:

un piept de curcan
o lingura de coaja de portocala rasa
1/4 cana de suc de portocale
1/4 cana de frunze proaspete de menta, tocate
2 linguri de seminte de susan, prajite
o lingura de ulei de masline sau vegetal
o lingura de usturoi proaspat, tocat
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, amesteca toate ingredientele cu exceptia curcanului si amesteca bine, pentru a pregati marinata.

Pune pieptul de pui intr-o punga mare, sigilabila, sau intr-o tava cu capac. Adauga marinata si lasa la frigider intre 30 de minute si 2 ore, intorcand curcanul din cand in cand.

Pentru gratar: scurge bucatile de piept de curcan si pastreaza marinata. Incalzeste gratarul si pune bucatile de piept la foc mediu spre ridicat, cam 5-10 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu marinata, pana cand s-au gatit.

Pentru a coace la cuptor: incalzeste cuptorul si unge cu ulei o tava de copt, aranjeaza bucatile de piept si toarna marinata. Lasa sa se gateasca acoperit timp de 30-45 de minute pana sunt gata, indepartand capacul / folia in ultimele 10 minute pentru a capata o frumoasa culoare maronie.

SURSA: sfatulparintilor.ro                                        AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: