Festivalul Tinerelor Talente din Centrele de Plasament din Prahova

23 noiembrie 2015, ora 20:30, in categoria Atelier literar, Cultural, Cultural-Sportive, Evenimente, Isabela Neagu, Sertarul cu creatii, Sociale, Stiri

 

                 Încep cu bucurie povestile mele de suflet a le împartașii, cu evenimentul la care am luat parte vinerea aceasta, pe 20 noiembrie 2015, fiind atât spectator, cât și parte din desfășurarea acestei minuni adresată sufletelor iubitoare de frumos.
Acest Festival, ce a fost menit să scoată în evidență talentele micuților ce trăiesc în Centrele de Plasament din județul Prahova, a adus la lumină faptul că darul divin cu care venim pe lume nu ține de nimeni și de nimic atunci când este oferit.
A scrie despre bucuria de a face parte dintre profesorii care s-au implicat în mod direct în pregatirea lor este poate cea mai mare împlinire, greu de descris în cuvinte, însa aceste amintiri le-am adăpostit cu multă grijă în albumul cu clipe prețioase din viața mea.
Direcția pentru Protecția Copilului, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova și Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, și-au dat mâna în proiectul „Educând prezentul, construim viitorul”, adresat copiilor și tinerilor din Centrele de Plasament ale Prahovei.
Acest festival a arătat celor prezenți prin reprezentații de dans, teatru, de canto și expozițiile desfășurate în cadrul evenimentului, cum din martie până în noiembrie, aceștia prin participarea la cursuri, și-au întărit încrederea în propriile forțe, și-au șlefuit talentul și și-au îmbunătățit dezvoltarea personală și aptitudinile ce îi vor ajuta în aflarea misiunilor profesionale.
Toți cei care au luat parte la acest eveniment, au fost cu siguranță plăcut surprinși de faptul că acești micuți și tineri sunt atât de talentați și că ei au nevoie de noi pentru a putea merge mai departe, în zborul lor spre desăvârșire.
Bucuria mi-a fost mare să-i văd astăzi pe actorii de mâine, să ascult vocile cristaline care dacă vor fi șlefuite la timp vor ajunge să ne încânte sufletele cu glasurile lor, să-i admir pe micuții dansatori care oricând pot participa la concursuri și pot câștiga premii, să-i ascult pe tinerii care, cu acordeonul și chitara în mână, au făcut pentru o clipă ca timpul să tacă și să se bucure de talentul lor.
Acești copilași și tinerii din Centrele de Plasament au adus raze de speranță, de lumină, de bucurie pe chipurile și în sufletele noastre, făcându-ne să credem că încă mai putem salva viitorul prin puterea faptelor noastre, prin implicarea directă în tot ceea ce înseamnă prezentul.
Din fericire sunt vegheați de îngerii care le îndrumă pașii, ducându-i spre adevărata misiune a vieții lor.
Acum au nevoie de încurajarile și prezența noastră pentru a putea crede în ei, pentru a putea sa primească energia de care au nevoie aripile lor pentru a putea să zboare.
Numai încurajându-i astăzi, vom putea să trăim alături de ei mâine, noi povești de viață fericite și împlinite.

 

Autor:   Isabela Neagu
Fotografii: Isabela Neagu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: