E bine să consumăm ouă de prepeliţă?

7 septembrie 2019, ora 11:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

E bine sa consumam oua de prepelita? Despre oul de prepelita putem vorbi numai la superlativ. Nu are contraindicatii si nu are efecte nedorite asupra organismului. Mai mult decat atat, continutul sau chimic este unul incredibil de bogat, raportandu-ne la dimensiunea sa fata de cea a unui ou de gaina.

Iata potentialului energetic si chimic al oului de prepelita comparativ cu unul de gaina:Oul de prepelita are de 15 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina

Contine de 7,5 ori mai mult fier

Depaseste de 5 ori continutul unui ou de gaina in ceea ce priveste fosforul

Vitamina B1 se gaseste in oul de prepelita de 6 ori mai mult decat intr-unul de gaina.

Cel mai adesea, ouale de prepelita erau folosite pentru a trata probleme legate de infertilitate si astmul bronsic, insa, cu timpul, aria lor de utilizare s-a largit ajungand sa trateze boli de rinichi, afectiuni ale ficatului si inimii, afectiuni gastrice, cure si diete diverse, scrie lyla.ro.

Este indicat sa includeti in alimentatia copiilor si oua de prepelita deoarece ajuta foarte mult la cresterea imunitatii organismului, de multe ori fiind utilizate in tratamente pentru cresterea in inaltime datorita aportului lor la fixarea calciului in oase.

SURSA: realitatea.net                                    AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: