Dulceata de nectarine si cirese

2 iunie 2017, ora 07:05, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU

 

 

INGREDIENTE:

nectarine taiate cuburi- 1 kg

cirese fara samburi- 500 g

zahar- 400 g

zeama de la o lamaie

 

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nectarine si cirese:

  • Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburiiTaiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare

    Adaugati zaharul si zeama de lamaie

  • Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic
  • Indepartati spuma lasata pe parcursul fierberii si amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca
  • Cand incepe sa se ingroase, verificati pe o farfurie consistenta dorita
  • Puneti gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate (au iesit trei borcanele de 300 g)
  • optional, puteti pune borcanele cu gem in cuptorul incins, pentru 10-15 minute, la foc mic, apoi opriti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor

 

 

SURSA: bucataras.ro                       AUTOR: Mihaela Dobrescu

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: