Dulceata de nectarine si cirese
2 iunie 2017, ora 07:05, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU
INGREDIENTE:
nectarine taiate cuburi- 1 kg
cirese fara samburi- 500 g
zahar- 400 g
zeama de la o lamaie
MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nectarine si cirese:
- Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburiiTaiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare
Adaugati zaharul si zeama de lamaie
- Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic
- Indepartati spuma lasata pe parcursul fierberii si amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca
- Cand incepe sa se ingroase, verificati pe o farfurie consistenta dorita
- Puneti gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate (au iesit trei borcanele de 300 g)
- optional, puteti pune borcanele cu gem in cuptorul incins, pentru 10-15 minute, la foc mic, apoi opriti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor
SURSA: bucataras.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu