Dietă în funcţie de grupa sanguină

22 decembrie 2018, ora 08:30, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

Dietă în funcţie de grupa sanguină. Ideea că grupa de sânge influenţează viaţa unei persoane este foarte răspândită în anumite zone ale lumii, dieta trebuind adaptată în funcţie de acest aspect.
Grupa de sânge este stabilită în funcţie de proteinele aflate pe suprafaţa globulelor roşii. Cea mai răspândită clasificare, cunoscută sub numele de „sistemul ABO”, separă persoanele în funcţie de prezenţa proteinelor A sau B pe suprafaţa globulelor roşii. Oamenii pot avea una dintre proteine, ambele proteine (grupa AB) sau niciuna, caz în care sunt clasificaţi cu grupa de sânge 0.
Unul dintre pionierii studiilor privind dieta în funcţie de grupa sanguină e Peter D’Adamo, cel care a lansat cartea „Eat Right 4 Your Type” / „Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine”. Acesta suţine că dietele trebuie adaptate în felul următor: Dietă în funcţie de grupa sanguină. Grupa sanguină O Grupa sanguină O reprezintă tipul vânătorilor şi culegătorilor din epoca primitivă, care s-au dezvoltat armonios în urma unei diete bazate pe carne. Aşadar, aceste persoane au nevoie de multe proteine. Alimentele care îi ajută să slăbească sunt carnea roşie, fructele de mare, spanacul, brocoli. Nerecomandate sunt alimente ca: lintea, porumbul, fasolea, varza sau conopida.
 Dietă în funcţie de grupa sanguină. Grupa sanguină A

Reprezentanţii acestei grupe sanguine sunt fermierii, persoane care se bazează pe proteinele vegetariene. Sucul gastric al celor cu grupa sanguină A nu reuşeşte să facă faţă cu brio digerării cărnii. Sunt recomandate fructele şi legumele, dar şi băuturi care ajută la procesul digestiv: vin roşu, ceai verde sau cafeaua. Printre produsele de evitat pot fi regăsite: grâul, produsele lactate, grăsimile animale şi carnea, dar şi berea. Dietă în funcţie de grupa sanguină. Grupa sanguină B Aşa-zisa grupă a nomazilor are un stil de viaţă mai puţin pretenţios ca al celorlalte. Un sistem imunitar puternic, o digestie care nu ridică prea multe probleme. Persoanele din această grupă pot mânca alimente precum: peşte, carne roşie şi multe lactate. Este de evitat carnea de pui, ouăle, grâul, hrişca şi arahidele. Dietă în funcţie de grupa sanguină. Grupa sanguină AB Se poate spune despre această grupă că e un melanj între grupele sanguine A şi B. Alimentele recomandate pentru cei care nu vor să pună kilograme în plus sunt lactatele, fructele de mare, brânza, zarzavaturile, mazărea şi fructele.
SURSA: adevarul.ro                                          AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: