Dezvoltarea conştiinţei de sine – o aptitudine de bază

14 iunie 2022, ora 02:05, in categoria Info MLM

Săptămâna trecută am început discuţia despre obiceiurile managerilor aşa cum sunt prezentate în cartea Cele 6 obiceiuri ale managerilor eficienţi scrisă de Stephen E Kohn şi Vincent D O’Connell. Nu ne propunem să epuizăm exemplele din această carte dar sunt câteva care merită totuşi luate în calcul.
Ştiinţa înseamnă putere. A avea acces la ştiinţă înseamnă a dobândi puterea.
Pe baza informaţiilor şi a datelor pe care un consultant financiar le are în legaătură cu un client, consultantul va şti să îi dea recomandări mai corecte şi mai realiste în favoarea clientului său, fie că acesta din urmă îşi doreşte un venit suplimentar imediat sau unul pe termen lung.

„Lucrurile de care sunt conştient îmi dau putere, iar cele de care nu sunt conştient, mă controlează.” (John Whitmore)

Cunoaşterea este un lucru esenţial deoarece aceasta serveşte la dezvoltarea conştiinţei de sine, a cunoaşterii propriei persoane.

„Liderii foarte buni caută mai întâi să se lumineze şi să se dezvolte. Ei se folosesc de conştiinţa de sine pentru a se stăpâni şi în ultimă instanţă, pentru a exercita o influenţă sporită asupra celorlalţi” (Warren Blank)

După o autoevaluare precisă suntem mai puţin predispuşi să acţionăm impulsiv sau într-o manieră distructivă în ceea ce ne priveşte pe noi sau pe cei din jur. Conştiinţa emoţiilor proprii ne face să înţelegem legătura dintre ele şi ceea ce gândim, facem, spunem, decidem. Aceasta este autoevaluarea emoţională prin autocunoaştere, factor ce conduce la o mai bună dezvoltare a conştiinţei de sine.

Sursa:
Stephen E Kohn şi Vincent D.O’Connell, Cele 6 obiceiuri ale managerilor eficienţi, (Titlu original: 6 Habits of Highly Effective Bosses), Curtea veche Publishing, Bucureşti 2011. în traducere de M Fulger şi A Şamata

Autor: Ştefanian Maria

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: