Dacă ești supărat pe o femeie – îmbrățișeaz-o. Dacă îți este dor de o femeie – sun-o. Dacă îți este indiferent de ea – las-o să plece. Dacă o iubești – ai grijă de ea!

22 noiembrie 2021, ora 22:30, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile

 

 

O femeie poate iubi până la imposibil și la fel de mult caută să fie iubită. Ascultată. Înțeleasă. O femeie uneori nu știe ce vrea, dar știe că vrea ceva. O femeie uneori caută să pună poduri peste neînțelegeri și tot ea le scoate. O femeie se poate alinta, poate fi slabă, poate deveni caldă într-un pat rece sau rece în brațe calde. O femeie se poate contrazice. Și se poate învinovăți de toate greșelile făcute de el. El însă nu e bărbatul cu uneori, nici nu presupuneri sau îndoieli. El știe ce vrea femeia lui. Dacă nu știe, întreabă. Dacă întreabă, ajută. Și susține.

Ea nu așteaptă de la tine mofturi și supărări de ocazie. Ea nu te vrea slab. Poate uneori indecis, poate cu probleme, dar nu slab. Slabă este ea. Și mică în brațele tale. Ea caută să-ți ofere ție șansa de a controla lucrurile, de a o controla, deși atât de bine poate fi independentă și rebelă și lua decizii. Dar pentru asta ești tu, bărbat. Dincolo de echilibru, ascultare și implicare de ambele părți mai este și definiția de bărbat și de femeie. Imaginează-ți un bărbat care s-ar alinta că nu știe în ce să se îmbrace, ar ține morțiș să-i aduci căpșuni la 2 noaptea și s-ar stresa că întârzie. Sau o femeie care te va controla, ghida, apăra, ține de mână. Cât de luptătoare pentru independență nu ar fi femeile și cât de promotori ai echilibrului nu ar fi bărbați, în practica unei relații sănătoase ambii vor ști că el are grijă și ea susține. El oferă soluții și ea ajută. Ea întreabă și el răspunde.

Când e furioasă, tu să fii alături.Să-i amintești atunci cât de dulce este. Când vezi că plânge, cuprinde-o să știe că pentru tine contează și de ce, nu doar cum. Când nu e în apele ei, întreabă și nu-i pune în spate toată vina unei relații defecte. Când tace, încearcă să nu stai posac alături. Când suferă, să nu cauți motive pe-afară. În dependență de ce simți și ce trăiești pentru ea, lucrurile o vor lua frumos sau incredibil de prost. Toată treaba asta cu atitudinea e ca un bumerang. Totul se întoarce după cum iubești, cum îți pasă, cum asculți. Este relevant și pentru femei, dar parcă bărbații știu mai bine de ce și cum.

Nimic nu contează mai mult decât felul unui bărbat de a răspunde felului de a fi al unei femei. Dacă ești supărat pe o femeie – îmbrățișeaz-o. Dacă îți este dor de o femeie – sun-o. Dacă îți este indiferent de ea – las-o să plece. Dacă o iubești – ai grijă de ea! Cea mai mare grijă! și iubește-o, așa cum numai tu știi, bărbatul ei.

 

 

SURSA:devorbacutine.eu                                   AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: