Cum va arata lumea in 2025. Permisul auto, inlocuit cu licenta de pilot, principala sursa de energie va fi cea solara, iar teleportarea cuantica va fi o obisnuinta

6 iulie 2014, ora 10:00, in categoria Diverse, Evenimente, Proiecte, Tehnologii IT

 

Zece predictii ale viitorului au fost facute de catre analistii din New York ai Thomson Reuters. Una dintre predictii spune ca licenta de pilot va fi in 2025 precum permisul auto de acum. Expertii prevad, in urma studiilor, ca tehnologia si biologia vor cunoaste schimbari considerabile, potrivit dailymail.co.uk.

Incidenta dementei va scadea

Tot mai multe cercetari privind acest domeniu vor fi realizate, iar numarul celor care vor suferi de dementa va scadea. De asemenea, vor aparea imbunatatiri pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.

Energia solara, principala sursa de energie de pe planeta

Metodele de obtinere, stocare si convertire a energiei solare vor fi atat de avansate incat energia solara va deveni principala sursa de energie de pe planeta.

Diabetul de tip 1 va fi prevenit

 

Modificarea genomului uman va fi posibila, iar acest lucru va determina prevenirea anumitor boli, precum diabetul de tipul 1.

Mancarea va fi la discretie

Datorita progreselor in domeniul tehnologiilor de iluminat si in cele ale tehnicilor de imagistica, combinate cu modificarea genetica a culturilor, lipsa alimentelor si fluctuatiile preturilor la acestea vor deveni de domeniul trecutului.

Transportul electric aerian va fi posibil

 

Ingineria aerospatiala usoara si noile tehnologii de baterii vor alimenta transportul cu vehiculele electrice pe uscat si in aer. Aeronavele micro-comerciale vor face calatorii scurte. Pentru ca acestea sa fie in masura sa decoleze si sa aterizeze pe spatii mult mai mici, obtinerea unei licente de pilot ar putea fi noua trecere la maturitate in secolul 21.

Totul va fi digital

 

De la masini si case care raspund la orice solicitare a proprietarilor, la aparate care gandesc pentru ele, totul va fi digital. “Imaginati-va ziua in care intregul continent african va fi conectat digital”, scriu cercetatorii. “Acest lucru se va intampla in 2025″.

Ambalarea cu materiale obtinute din petrol nu va mai exista

Ambalarea cu materiale celulozice, care sunt 100% biodegradabile, va inlocui in intregime ambalarea cu materiale obtinute din petrol.

Tratamentele pentru cancer vor avea foarte putine efecte toxice

 

Dezvoltarea medicamentelor va face ca efectele toxice ale tratamentelor pentru cancer sa fie reduse semnificativ, neafectandu-i pe pacienti asa cum o fac in prezent.

Stocarea ADN-ului la nastere va fi o norma

Evolutia nanotehnologiei va face ca stocarea ADN-ului sa fie o norma, ceea ce va face mai usoara identificarea bolilor.

Teleportarea cuantica va fi ceva obisnuit

Cu toate ca in anul 2025 oamenii nu vor fi capabili sa se teleporteze prin spatiu, o investitie semnificativa in teleportarea cuantica va fi in desfasurare.

 

SURSA : InCont.ro   FOTO: Jurnalul.ro                            AUTOR : NINEL STAMA

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: