Cum să scapi de respiraţia urât mirositoare

31 octombrie 2020, ora 07:13, in categoria Maria Dumitrache, Sfaturi utile

Te trezeşti dimineaţa şi gura îţi miroase ca şi cum ai fi rudă primară cu sconcsul? Îţi spunem noi ce să faci să scapi de problema asta.

Nu este nicio îndoială că respiraţia urât mirositoare îţi afectează viaţa, de la relaţiile personale până la cele de la locul de muncă. Şi asta pentru că este unul dintre acele lucruri despre care nimeni nu vorbeşte, dar toată lumea le observă. Din fericire, este destul de uşor să lupţi cu halitoza (respiraţia urât mirositoare), pentru că, de cele mai multe ori, cauzele acesteia sunt uşor de înlăturat. Noi îţi spunem cum să ai o respiraţie proaspătă tot timpul.

Igiena orală este esenţială

Cea mai comună cauză a respiraţiei urât mirositoare este igiena bucală deficitară. Da, ştim, te speli pe dinţi după fiecare masă, dar, uneori, nu este suficient. Foloseşte şi aţa dentară, pentru a curăţa resturile alimentare pe care periuţa de dinţi nu le poate înlătura. Şi nu te limita doar la curăţatul dinţilor, pentru că şi limba este un mediu propice unde bacteriile se pot aduna şi înmulţirea lor va avea ca rezultat halitoza.

Evită alimentele precum usturoiul sau ceapa

O altă cauză des întâlnită în cazul respiraţiei urât mirositoare este consumul de alimente precum ceapa, usturoiul sau mâncarea foarte picantă. Cel mai potrivit ar fi să eviţi să le consumi în timpul zilei, sau să reduci cât se poate de mult cantitatea acestora, cu atât mai mult cu cât nu doar respiraţia îţi va mirosi urât, ci şi pielea, pentru că substanţele rezultate în urma descompunerii lor se elimină şi prin transpiraţie.

Ţine la îndemână gumă de mestecat sau bomboane mentolate

Deşi nu reprezintă o soluţie pe termen lung, acestea te vor scoate din încurcătură dacă ai o întâlnire neprevăzută sau o şedinţă importantă despre care ai aflat în ultima clipă. Păstrează un pachet de gumă în maşină, altul la birou şi unul în geantă, pentru că nu se ştie când vei avea nevoie. Oferta de pe piaţă este atât de variată încât să-ţi alegi astfel de produse nu ar trebui să fie o problemă.

Mergi la dentist

Dacă ştii că igiena ta orală este impecabilă şi totuşi respiraţia îţi miroase urât, trebuie să faci o vizită la stomatolog. O carie despre care nu ştii poate fi cauza principală a halitozei. Medicul va identifica problema şi o va rezolva, iar mirosul neplăcut va dispărea. Ca să nu ajungi în situaţia de a căuta ajutor specializat, mergi la control la dentist o dată la şase luni, chiar dacă nu ai probleme cu dinţii.

Mergi la doctor

Uneori, nu dinţii sunt cauza pentru care ai respiraţia urât mirositoare, ci o altă problemă de sănătate despre care nu eşti conştient. Odată ce ai înlăturat celelalte posibile cauze, este momentul să mergi la un control. Halitoza poate fi cauzată de diabet, probleme ale ficatului sau infecţii respiratorii, aşa că nu e de glumă, trebuie să afli de ce boală suferi.

Sursa:
gq.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: