Crema de Zahar Ars

26 aprilie 2018, ora 15:00, in categoria Diverse, MIHAELA DOBRESCU

 

 

ngrediente:

1 l lapte dulce, 8 oua, 10-12 linguri zahar, mirodenii (vanilie, coaja de portocala, scortisoara – dupa gust)

Mod de preparare:

Laptele, ouale, jumatate din zahar si mirodeniile se bat cu mixerul (sau cu furculita), obtinandu-se o compozitie de consistenta celei pentru clatite.

Separat intr-o cratita de 2,5-3 l se pune cealalta jumatate de zahar si se da la foc domol. Cand zaharul se topeste, se ia cratita de pe foc si prin miscari ale cratitei si cu ajutorul unei linguri (cu dosul ei) se acopera fundul cratitei si partile laterale mai mult de jumatate cu siropul fierbinte.

Atentie: Siropul nu trebuie ars – culoarea sa trebuie sa fie aurie! Se lucreaza rapid altfel zaharul se intareste inainte de a fi intins pe toata suprafata cratitei!

In cratita inca fierbinte se toarna compozitia initiala, de consistenta materialului pentru clatite (eventual, putin mai fluida). Se pune apoi cratita la cuptor, pentru circa 1 ora. Cand este gata, se incearca cu un pai sau clatinand cratita. Consistenta unei creme trebuie sa fie cam ca aceea a piftiei bine inchegate. La cuptor, focul trebuie sa fie mai mic.

 

SURSA: magiagustului.ro                                      AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: