Cocktailuri de revelion
28 decembrie 2014, ora 19:45, in categoria Sfaturi utile
Da un plus de savoare si destinde atmosfera pentru petrecerea de anul nou, cu o serie de cocktailuri care te vor cuceri de la prima inghititura.
Cele mai bune cocktailuri de revelion
1. Eggnog (Lichior de oua)
Lichiorul de oua este o bautura traditionala pentru sarbatoarea de Craciun si de Revelion, avandu-si radacinile inapoi in secolul 14, in Anglia. In trecut lichiorul acesta era format din lapte cald coagulat cu bere, iar de-a lungul timpului au fost adaugate si ouale, incet incet formandu-se bautura minune de astazi. Ai nevoie de 700 ml lapte, 240 ml smantana, scortisoara, boabe de vanilie, doua lingurite nucsoara rasa, 5 oua, 130 g zahar, 175 ml rom. Intr-un castron se combina laptele, smantana, scortisoara, vanilia si nucsoara. Se lasa pana se fierbe, la foc mediu, apoi se ia de pe foc si se lasa la infuzat. Galbenusurile se bat cu zahar pana se formeaza un amestec mai gros, apoi se toarna laptele, amestecand in acelasi timp pana cand se omogenizeaza. Se adauga romul si se lasa peste noapte la frigider. Inainte de servire se presara putina nucsoara rasa deasupra.
2. Negroni sparkles
Un cocktail special pentru serile festive, cu un gust dulce-amarui si bule efervescente. Ai nevoie de sucul si coaja de la doua portocale, 4 linguri de marmelada de portocale, 250 ml martini amar si o sticla de Martini Prosecco tinuta la rece. Sucul, coaja si marmelada de portocale se pun intr-o oala si se fierb la foc mic, timp de 5 minute, amestecand pana se formeaza un sirop, apoi se lasa la racit. Intr-o carafa, se amesteca siropul cu Martini amar apoi se toarna in pahare, mai putin de jumatate, apoi se adauga si Martini Prosecco pana sus.
3. Rossini
Este usor de facut si extrem de gustos. Ai nevoie de capsune (3 pentru fiecare persoana in parte) o lingurita de zahar, sucul de la o lamaie si 125 de ml de Martini Prosecco. Capsunele, zaharul si sucul de lamaie se amesteca intr-un blender pana se formeaza un sirop. Apoi se adauga putin Prosecco si se amesteca din nou. Siropul si Martini se toarna intr-un agitator sau intr-o sticla, se adauga gheata si se agita. Se toarna in pahare, iar la final se mai pune un strop de apa minerala.