Clătite cu mere trase în unt şi caramel

6 iulie 2015, ora 19:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente:

100 g făină albă
2 ouă
135 ml lapte
30 g smântână
2 mere medii
30 g unt
100 g sirop de caramel
sare
scorţişoară

Mod de preparare:

Într-un castron se bat ouăle cu un vârf de sare. Se adaugă făina şi laptele şi se omogenizează, până devine un aluat subţire şi cremos. Se dă la rece 10-15 minute.

Între timp, merele se curăţă, se scot cotoarele şi se taie felii subţiri. Într-o tigaie încinsă se topesc 20 g de unt. Se pun merele, se stropesc cu un praf de scorţişoară şi se călesc 4-5 minute, până devin uşor aurii.

Separat, într-o tigaie încinsă se pune câte puţin din restul de unt şi se întinde pe fundul tigăii. Se toarnă un polonic din aluat, se întinde uniform şi se prăjeşte 1-2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare uşor aurie.

Clătita se scoate pe o farfurie întinsă. Pe jumătate din suprafaţă se pun 2 linguri de mere. Se stropesc cu o linguriţă de smântână şi 2 de caramel. Se împachetează portofel, aducându-se partea goală peste cea plină, şi se pliază vârfurile, pentru a împiedica scurgerea umpluturii. Se serveşte caldă.

 

 

SURSA: realitatea.net                             AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: