Cele mai bune metode care îți ajută părul să crească

15 ianuarie 2018, ora 18:30, in categoria Sfaturi utile

Un păr frumos și mătăsos este visul oricărei femei. Există multe reţete care te ajută să ai o asemenea podoabă capilară.  Specialiștii, însă, sunt de altă părere, considerând că stilul de viață este factorul cel mai important.

Ceea ce bei și mănânci îți afectează direct părul. Așa că cel mai bun sfat care te poate ajuta să ai un păr sănătos, este să mănânci fructe și legume proaspete. Și desigur, nu uita să dormi cel puţin 7 ore pe noapte. În plus, hidratează-te suficient.

Este foarte important ca părul să fie tuns o dată la câteva luni. Iar dacă vrei să fie cât mai lung, atunci renunţă doar la vârfurile deteriorate.

Nu uita de șampon și balsam, care trebuie să fie specific tipului tău de păr: uscat sau gras. Sau poţi folos un balsam care nu necesită clătire, pentru a reda strălucire părului.

Masajul stimulează fluxul sangvin de la nivelul scalpului și astfel nutrienții ajung mai ușor în foliculul părului. Masează-ți scalpul în fiecare zi, timp de cinci minute, cu vârful degetelor, pe părul uscat sau folosind uleiuri de măsline ori cocos, bogate în nutrienți. Nu uita de masaj și în timp ce te speli pe cap.
Antioxidanţii și complexul de vitamine B ajută la creșterea părului sănătos și puternic. Dacă alimentația ta este săracă în uleiuri, semințe, cereale și legume, e bine să iei zilnic un supliment pentru păr, unghii și piele.

Sursa: unica.md

Autor: Ana Botnari

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: