Cea mai scumpă operă de artă din istorie: Un tablou de Gauguin, vândut cu 300 de milioane de dolari

8 iulie 2017, ora 07:30, in categoria Cultura, MIHAELA DOBRESCU

Celebra pictură a lui Gauguin ” Când te vei căsători ” este cea mai scumpă operă de artă din istorie.

Un tablou semnat de Paul Gauguin a fost achiziționat cu 300 de milioane de dolari, ceea ce îl transformă în cea mai scumpă operă de artă din istorie, a anunțat ziarul ‘The New York Times’, precizând că pânza a fost cumpărată de Autoritatea pentru Muzee din Qatar de la colecționarul elvețian Rudolf Stechelin.

Până în prezent, acest record a aparținut tabloului ‘ Jucătorii de cărți ‘ al lui Paul Cezanne, vândut în 2011, pentru suma de 250 de milioane de dolari, aceleiași instituții din micul emirat.

Intitulat ‘Nafea Faa Ipoipo’ (‘Când te căsătorești’), tabloul în care apar două tinere tahitiene, a fost realizat de Gauguin în 1982 și a putut  fi admirata in februarie 2015 într-o mare expoziție  in consacrată pictorului francez  în orașul elvețian Basel( scria ziarul spaniol ‘ABC’, citat de Agerpres).

Apoi, in 18 martie 2015, prețioasa pânză a fost expusă la Madrid, la muzeele Prado și Reina Sofia, iar apoi, din 14 septembrie 2015, a fost preluată de noii săi proprietari din Orientul Mijlociu.

SURSA: romaniatv.net                                          AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: