Ce ascunzi femeie ?

4 iunie 2022, ora 00:13, in categoria Diverse

Dacă femeia ar fi o pură creaţie fantezistă, dacă farmecul şi magicul ar fi esenţa ei, atunci cum se explică rolul important pe care îl joacă femeia atât în societate cât şi în viaţa unui bărbat ?!

 

Faptul că femeia este caracterizată prin “cratiţa e a ta “ nu trebuie să-şi mai pună întrebări acele persoane de sex masculin încercând să afle ce ascund ele în interiorul lor . Femeia nu este o evadare pentru masa bărbătească , ci e elixirul fericirii şi a puterii de care au nevoie în nereuşitele lor . Femeia exprimă optimismul învingerii tuturor barierelor de care are parte cel ce-i stă alături .
Femeia nu îşi doreşte multe , şi totuşi da . Nu vrea soarele după cer sau luna, ci starea electrizantă dintre ea şi partener să reziste de-a lungul timpului . Toate femeile sunt la fel în mare măsură, şi ceea ce ne diferenţiază e o parte din caracter şi comportament , dar toate ne dorim “frumosul” şi “necunoscutul” şi o dată descoperite , să fie administrate în cantităţi destul de mari .

 

Asadi Tusi spunea :”Nu orice femeie are două inimi şi zece limbi “dar eu aş continua : “ Femeia îmbracă diferite măşti pe parcursul vieţii “ .


Dacă am întreba misoginul ar spune că : “Femeia e făcută numai pentru procreare şi locul ei e la cratiţă , că sunt periculoase şi totuşi incapabile de a se descurca pe cont propriu , ele aduc numai nefericire masculului şi sunt o continuă distracţie pentru noi, iar cuvântul “nu “ de fapt este un “da” “. Dacă am întreba alcoolicul ar spune că : “Femeia e ca o bere spumantă , proaspătă şi neapărat blondă “. Leneşul ar defini-o: “Femeia e ca o canapea , zac pe ea şi mă ridic numai când vreau” . Artistul ar spune că : “O femeie e esenţială în viaţa unui bărbat datorită sentimentelor ei ferme şi precise ce se revarsă cu luminozitate şi gingăşie asupra masculului, producându-i un efect puternic şi bogat în sentimente pline de căldură ce-i rămân ca o amprentă în suflet” .
Un defect al femeii este naivitatea şi crede în orice ingredient pus de bărbat în mâncarea cu care ar vrea să le hrănească . Sunt un mister pentru sexul masculin şi cu greu îi lasă să vadă ceea ce zace înăuntrul lor . Am să încerc în acest eseu să prezint eternul feminin cu bune şi rele şi poate că bărbaţii nu îşi vor mai pune întrebarea : Ce ascunzi femeie ?

Femeia este perfectă în mişcarea ei elegantă , plină de afecţiune faţă de bulgărele de zăpadă care aspiră să o atingă şi să o culeagă descoperindu-i fineţea şi căldura dătătoare de linişte , rostogolindu-l şi oferindu-i forma finală a unei licori efervescente , iar el răcorind-o cu puterea lui slăbită dar netăgăduită.
Femeia se transformă de dragul persoanei iubite , iar măştile ce le poartă sunt folosite pentru a se apăra de duşmani , de oameni-demoni sau chiar să domine o situaţie pentru a obţine acel scop pe care şi-l doreşte împlinit .

Avem de-a face cu diverse măşti : masca naivă , masca melodioasă , masca vicioasă , masca mamă .


Măştile îi conferă femeii acea încredere în sine , făcând-o să se simtă stăpână pe situaţie în orice împrejurare , renăscând . Femeia e actriţă înnăscută , jucându-şi rolul cu brio şi trecând de la o stare la alta , ieşind oricând din scena jucată . Au nevoie de a se preface măcinate de nesiguranţa unei dimensiuni în care păşesc , luate prin surprindere . Nu e nimic rău în această transformare a femeii pentru că ele sunt naturale şi transparente purtând şi aceste măşti . Puţini sunt cei care reuşesc să le absoarbe masca purtată , iar succesul îl au doar persoanele cu un suflet plin de luminozitate , transparent şi sincer .
Masca naivă ţine de copilărie , inocenţa pe un tărâm ce-l simţim magic .Nu contează vârsta ci de a gusta pe deplin această scenă , aducându-ne tot mai aproape de tainele unei lumi pe care mulţi au uitat-o ; sufletul femeii îmbrăcat în această mască a sincerităţii , frumuseţii , exuberanţei şi plină de lumină trăind într-un spaţiu deschis şi fără pic de egoism .
Masca melodioasă este femeia gingaşă , senzuală şi fermecătoare ce incită şi atrage ochiul care ştie aprecia valoarea ei şi frumuseţea de neîntrecut . Sufletul acestei femei este cald , graţios în dăruire şi de o naivitate dulce şi nevinovată dar plină de atingere surâzătoare . Ea ştie să pătrundă cu fineţe în sufletul celui ce o atinge prin rafinament îmbrăcându-i interiorul cu sentimente adânci, făcând-o să strălucească mult mai mult în ochii ei.
Masca vicioasă a luat naştere din cauza anumitor suferinţe sufleteşti ; durere ce nu a putut să o mai înlăture din cauza situaţiilor neprevăzute şi indiferente . Iluzia aduce aceste stări întunecoase în sufletul unei femei iar ea tot păşeşte şi gustă mereu acelaşi cocktail amar până când speranţele şi visele i se spulberă ajungând să poarte această mască trântind ferestre masculine fără să o mai intereseze ce culoare a purtat interiorul lor .
Masca mamă este femeia comunicativă care-şi îmbracă familia şi prietenii în căldură şi înţelegere . Culoarea ei lăuntrică este fermecătoare aducând tonalităţi luminoase şi sfinte prin atingerea ei grijulie celor din jur . Când spunem “Mama” – ne gândim la onoare , gingăşie , cel mai scump buchet de flori oferit ce nu merită asuprire , suferinţă , durere pentru că ea este leagănul inimii noastre . Giami spunea :”Ţine minte cum mama ta a fost o viaţă scoică pentru mărgăritarul fiinţei tale , fără să aibă avuţii , ea îţi pregătise mâncarea şi te-a crescut cu sângele inimii , din pântece ţi-a făcut loc pe braţele ei ; neprihănitul lapte de la pieptul ei l-ai supt “. Femeia mamă este ca o trestie de zahăr , îndulcindu-ne viaţa şi învăţându-ne “vorba” şi puterea de a merge mai departe cu înţelepciunea ei .
Am să închei acest eseu cu vorbele lui Grigore Vieru : “ Femeia este al cincelea anotimp”.

 

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: