CAMPANIE UMANITARĂ ONLINE A ASOCIAŢIEI “SALVEAZĂ O INIMĂ”: BOGDAN LĂZĂROI VREA SĂ TRĂIASCĂ!

9 august 2014, ora 00:36, in categoria Sociale

Îl cheamă Bogdan Lăzăroi şi la vârsta cea mai frumoasă (14 ani) se luptă cu o boală foarte gravă. Viaţa lui s-a schimbat dramatic într-o zi de ianuarie, când Bogdan le-a spus părinţilor că nu se simte bine, iar verdictul medicilor a fost unul care i-a cutremurat pe toţi:

… Limfom Malign Non Hodgkin Stadiul III tip Burkit, o formă agresivă de cancer al sângelui.

Din copilul vioi si energic, aşa cum îl ştia toată lumea, curele de citostatice şi şedinţele de chimioterapie în regim de urgenţă l-au sleit de puteri şi i-au lasat urme adânci în trupul lui. Cu toate acestea, Bogdan Lăzăroi rămâne un luptător şi îşi doreşte mai mult ca oricând să răpună boala care i-a marcat viaţa şi o poate face numai cu ajutorul nostru. Suma necesară pentru 12 şedinţe de chimioterapie care îi pot salva viaţa lui Bogdan costă 15.000 de euro şi pot fi făcute la Institutul de Oncologie Pediatrică San Matteo Pavia-Italia.

Cu acest prilej, Asociaţia “Salvează o inimă” va extinde campania de strangere de fonduri pentru salvarea lui Bogdan la nivel national şi chiar international. Astfel, duminică, 10 august 2014, începând cu ora 18.00 reprezentanţii şi prietenii Asociaţiei vor organiza evenimentul caritabil “Axion Estin”, la Biserica Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie din curtea Spitalului de Copii din Botoşani. Concertul va fi susţinut de Grupul Psaltic Macarie Ieromonahul, iar toate fondurile strânse vor fi donate pentru a-l salva pe Bogdan. Mai mult decât atât, românii cu inima bună pot dona bani şi online, pe o platformă special creată pentru Bogdan Lăzăroi, http://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-lazaroi/ sau direct în contul mamei lui Bogdan, Elena Lăzăroi, RO 82 BACX0000000076129000 (Banca Ţiriac) – 0748843517. Toată povestea lui de viaţă poate fi citită pe website-ul www.helpbogdan.wordpress.com.

“Am construit pagina pentru a-l ajuta pe Bogdan. Cei care acceseaza site-ul pot vedea câţi donatori s-au alăturat cauzei, sumele donate şi cât mai este necesar ca viaţa acestui minunat copil să fie salvată. Este un proiect mai amplu al Asociaţiei “Salvează o inimă”, iar acest sistem de donaţii online va fi folosit pentru salvarea mai multor oameni. Deja l-am aplicat cu succes şi pentru alte cauze, iar românii au reuşit să salveze foarte mulţi copii şi familii care treceau prin clipe dramatice. Le mulţumim din suflet, cu acest prilej”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Asociaţia “Salvează o inimă” a fost infiinţată pe data de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregatiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.

Sursa:
calendarevenimente.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: