Beneficiile consumului de chefir. Iată cum îl poţi prepara acasă

13 august 2015, ora 10:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

În materie de lactate, chefirul este rege, fie că e vorba de cel preparat în casă, fie de cel din comerț. Este mult mai bine tolerat decât laptele dulce, are puține calorii (50 la 100 de grame) și nenumărate beneficii, printre care combaterea tulburărilor metabolice și a alergiilor, accelerarea tranzitului și chiar prevenirea aterosclerozei.

 

Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.

Pentru prepararea chefirului, adăugați 1-2 lingurițe din această ciupercă în 200-300 ml de lapte și lăsați între 8 și 24 de ore la fermentat (în funcție de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeți ciuperca de metale. După încheierea fermentației, strecurați laptele printr-o sită cu orificii cât mai mici. Spălați ciuperca sub jet de apă rece, după care amestecați-o iar cu o nouă porție de lapte crud. Este nevoie să procedați așa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvoltă. O ciupercă sănătoasă este albă ca laptele și, în două săptămâni, volumul ei se dublează, moment în care trebuie împărțită în două, scrie doctorulzilei.ro.

Rușii obișnuiau să-l întrebuințeze în spitale și sanatorii pentru a trata dereglările metabolice, ateroscleroza, tuberculoza și dereglările gastrointestinale.

Chefirul e util și în tratarea insomniilor, nevrozelor și chiar în ameliorarea unor afecțiuni dermatologioce (psoriazis, herpes).

SURSA: .realitatea.net                        AUTOR: Mihaela Dobrescu

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: