Astazi este ziua marei interprete Sofia Vicoveanca, emblema a folclorului romanesc. Cu aceasta ocazie, pe Facebook-ul sau oficial, recent deschis – FUEGO MUSIC Official, artistul Paul Surugiu – Fuego transmite un mesaj real, emotionant si plin de insemnatate Sofiei Vicoveanca.

23 septembrie 2014, ora 16:08, in categoria Aniversari, FUEGO, Muzica

“De spui folclor autentic, spui numele sau! Exemplu de eleganta si demnitate, Sofia Vicoveanca si-a purtat destinul asemeni costumului popular adevarat! Nu s-a abatut de la simplitatea sa, dandu-i, prin toata activitatea, dimensiuni mitice!

Azi o celebram si cu bucurie spun ca pentru mine reprezinta un model, un stindard romanesc, un ambasador al traditiei si cantului popular ! Este exact tipologia despre care se cade sa exclami cuvinte mari , inaltatoare! A deschis granitele prin cantec, fiind vocea romaneasca ce a unit pentru prima oara malurile Prutului. Bucovina poarta cu mandrie glasul sau ! La multi ani luminati, romanesti, Doamna Sofia Vicoveanca ! Pentru toata Romania din cantecul dumneavoastra si pentru simplul fapt ca ati inaltat buna seama si rafinamentul demn la rang de simbol national!”, a scris artistul pe contul sau de Facebook.

 

Sursa: libertatea.ro

Redactor: Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: