Amway estimează creşteri de până la 8% în Asia

6 aprilie 2014, ora 12:43, in categoria Info MLM, Network marketing

Vânzările la Corporaţia Amway, compania de MLM care a câştigat 40 % din veniturile sale în China anul trecut, cel mai probabil nu vor fi afectate de recenta investigaţie a corporaţiei Nu Skin Enterprises.

Directorul Executiv Amway, Doug DeVos

“Am fost vigilenţi timp de 20 de ani,” a declarat săptămâna trecută Douglas Devos, preşedintele Amway, pentru Reuters. “Piramidele sunt fraude. Vânzările directe nu sunt piramide. Când se face o represiune asupra piramidelor, este binevenită pentru că atunci se face diferenţa între vânzările directe legitime şi fraude.” DeVos estimează că vânzările în China ale corporaţiei Amway vor depăşi 5 bilioane de dolari, faţă de 4,8 bilioane de dolari în 2013 iar creşterea va fi de 6 până la 8 la sută.

Amway a raportat că 2 treimi din venitul global anual provin din regiunea Asia-Pacifică, unde numai vânzările din Japonia se ridică la 1,2 bilioane de dolari în timp ce în Korea de Sud vânzările se apropie de 1 bilion de dolari.

Săpămâna trecută Administraţia Industriei şi Comerţului a Statului Chinez (SAIC) a anunţat că a confiscat 3,11 milioane yeni (peste 500 000 dolari) de la Nu Skin şi a amendat corporaţia cu 250 000 de yeni. Compania nu avea licenţă pentru a vinde produsele şi a supraevaluat anumite rezultate ale produselor, afirmă instituţia. 6 agenţi Nu Skin au fost de asemenea amendaţi cu 130 000 de yeni şi li s-a cerut să restituie 1,37 milioane de yeni din vânzări ilegale. SAIC se pregăteşte să revizuiască regulamentele pentru vânzări directe şi să crească monitorizarea afacerilor. Noile reguli vor limita orientarea către trainingul de vânzări directe.

Amway, care a debutat în China în 1995, a fost închisă la scurt timp în 1988 după ce oficialii şi-au exprimat îngrijorarea cu referire la tehnicile de vânzări şi incidenţa fraudelor la firme de MLM. Amway şi-a revizuit planurile de afacere şi a deschis noi puncte de vânzări ca parte din operaţiuni.

“Dacă există vreo întrebare cu privire la afacerea noastră, ştiu unde să ne găsească” a spus DeVos.

Ada, compania Amway cu sediul în Michigan, a investit 10 milioane de dolari în centrul Wuxi pentru cercetări botanice cu scopul de a investiga plantele folosite în medicina chineză tradiţională. Amway deţine şi o plantaţie de manufacturare în Guangzhou.

Compania are 9 000 de angajaţi în China şi declară o forţă de lucru activă în vânzări de 300 000 persoane care operează în 280 de oraşe ale ţării.

1$ = 6.2122 Yeni

Surse:
TINA WILLIAMS
Reuters

Traducător: MARIA ŞTEFANIAN

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: