Amway deschide patru centre noi de producție

15 decembrie 2014, ora 19:11, in categoria Info MLM, Multi Level Marketing, Network marketing

Amway a depășit Avon în 2012 devenind cea mai mare companie de vânzări directe din lume, mulțumită unei expansiuni internaționale de-a lungul anilor, către piețe precum China.

Datorită unei focalizări intensificate pe produsele de nutriție, care sunt mai puțin expuse la fluctuații de preț decât produsele de înfrumusețare, dar și datorită abilității de a atrage și păstra reprezentanții de vânzări, pe care Amway îi numește întreprinzători de afacere, Amway a devenit o companie solidă și echitabilă.

Amway numără în prezent 3 milioane de întreprinzători iar în 2013 vânzările au crescut cu 4,4 procente la 11,8 bilioane dolari, cu ajutorul expansiunii din China, cea mai mare piață de-a sa din prezent, una unde compania Avon are dificultăți.

Ca și companie privată, Amway a fost ferită de dificultățile prin care alte companii de vânzări directe au trecut.

Steve Van Andel, fiul unuia dintre co-fondatori, a vorbit recent despre criticile aduse la adresa modelului de vânzări directe, despre succesul din China și de următorul pas în expansiunea internațională, despre valoarea produselor fabricate în USA și despre planurile de a reveni în USA cu procesul de fabricare.

“Fiecare industrie are criticii săi, dar criticile care sunt aduse astăzi sunt mai degrabă ceva ce ține de finanțe. Cineva pare că încearcă să urce și să coboare prețurile de pe stoc, decât că ar fi cu adevărat împotriva afacerii în sine. Noi continuăm să avem mii și mii de reprezentanții care se alătură zilnic, așadar sunt mulți oameni cărora chiar le place acest sistem de afacere al industriei.”

Ai început să faci testări clinice pe unele dintre produsele de nutriție, care însumează 45 procente din vânzări, comparativ cu 25 din cele de frumusețe și 24 pentru produse destinate locuinței – în absența unor reclamații medicale, nu ești nevoit să le faci, dar de ce totuși le faci?

“Noi am început să facem testări clinice pe multe dintre produsele noastre de nutriție în aceeași măsură în care industria de îngrijire a sănătății face aceste testări de laborator – pentru a arăta eficiența și este ceva ce nimeni nu a mai făcut înainte.”

Amway deschide 4 noi puncte de producție în SUA, de ce este Fabricat în SUA atât de important

“Noi ascultăm utilizatorii noștri și când vine vorba de produse nutritive le plac cele fabricate în SUA. Pentru noi, Michigan este un loc firesc în care să mergem. Desigur că putem să privim către alte locuri din SUA dar produsele de nutriție nu sunt atât de ușor de fabricat și deja avem niște puncte de fabricare acolo.”

Dacă ar fi să vă puneți în postura de purtător de cuvânt al Camerei de Comerț SUA, ar putea producția în SUA să revină în forță?

“Ei au pierdut mai multe joburi prin faptul că au devenit mai productivi. Toți sunt mult mai productivi acum cu facilitățile pe care le au. Nu sunt sigur dacă acest lucru va fi la fel vreodată – eu sunt de părere că oamenii încearcă să fie atât de eficienți cât pot.”

Sursa: TINA WILLIAMS

Traducător: MARIA ȘTEFANIAN

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: