Adevărata istorie a Sfinxului şi Babelor din Bucegi. Este fascinantă!

3 decembrie 2020, ora 11:30, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Stiri

 

Sfinxul din Munţii Bucegi este un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine. Stânca a fost numită aşa după asemănarea sa cu Sfinxul Egiptean, iar formarea sa este pusă pe seama eroziunii eoliene. Internetul este plin, însă, de terorii care mai de care mai fanteziste, care spun că dacii ar fi sculptat megalitul sau că acesta ar fi de origine extraterestră.

Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, ce aparţine administrativ de judeţul Dâmboviţa, măsoara 8 metri în înălţime şi 12 metri în lăţime.

În jurul Sfinxului din Bucegi şi al Babelor s-au născut o mulţime de legende. Unele spun că sunt naturale, altele că ar fi creaţia omului. Nu puţine sunt mărturiile conform cărora aceste pietre aşezate în vârf de munte emană energii pozitive ce au apărat ţara de cotropitori, iar teoriile cele mai moderne susţin că aceste pietre sunt de origine extraterestră.

S-au făcut numeroase presupuneri, cum că Atlasul din mitologia greacă este vârful Omul din Bucegi sau Prometeu înlănţuit de o stâncă de pe acelaşi vârf, iar Babele, nişte altare ale unei vechi civilizaţii, sau că Sfinxul din Bucegi ar fi fost modelat de daci.

Sfinxul şi Babele, misterele din Bucegi. Cum s-au format ciudatele stânci: au fost sculptate de daci, creaţii extraterestre sau „ideea” perfectă a naturii
Geologii spun că nu există niciun secret care să înconjoare aceste monumente. “Pentru geologie nu au o mare importanţă, geologic nu au secrete. Mai profan spus, este un sandvici de straturi de roci cu diferenţiere a durităţii, şi prin fenomenul de abraziune au luat aceste forme. Dar o mare importanţă o au pentru geoturism, şi-aici sunt de acord cu conceptul de minune naturală a României, foarte spectaculoasă de altfel, motiv pentru care a pus probleme şi istoricilor care au încercat să arate că sunt modelate prin intervenţie umană“, a precizat Dan Grigore, cercetător la Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti pentru deweekend.ro. Teoriile extraterestre Teoriile fanteziste spun că megaliţii au fost creaţi de o civilizatie fizic şi psihic net superioară umanităţii. Se pare că Sfinxul arată incredibil de sugestiv de la distanţă mare, dar şi la anumite ore din zi sau din noapte, atunci când se formează un “joc” de umbre şi lumini. Siteurile de specialitate spun că dacă Sfinxul este privit din partea de E şi NE îşi dezvăluie un chip uşor reptilian (dar cu siguranţă necunoscut omului de astăzi) şi un om care stă ghemuit cu un “rucsac” în spate? (omul şi chipul de reptilian stau spate în spate). Bază extraterestră

În vara anului 2003, o echipă specială din cadrul Departamentului Zero (SRI) ar fi făcut o descoperire monumentală în Munţii Bucegi. Pe fir au intrat serviciile secrete americane şi numeroşi reprezentanţi ai Illuminati, care s-au deplasat în România pentru a muşamaliza întreaga situaţie, scrie efemeride.ro. Mai mult, diverse personaje dubioase au luat contact cu cei care au realizat descoperirea. Se spune că vorbeau foarte bine limba română, chiar dacă proveneau din SUA. Lucrurile nu sunt foarte clare, dar în urma zvonurilor s-a vehiculat ideea că era vorba despre reprezentanţii unor loje masonice, cât şi al Ordinului Illuminati şi erau extrem de interesaţi de descoperirea din Bucegi.

Piramida energetică O zi pe an este legată de cel mai mare aflux de turişti pe Munţii Bucegi, în jurul Sfinxului. Câteva sute de turişti se adună în jurul monumentului pentru a primi energie de la “Piamida Energetică”. În 28 noiembrie, se spune că turiştii vin pentru a vedea cum razele Soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră de strămoşii noştrii sau de vânt, ploaie, îngheţ/dezgheţ. Cel mai vechi simbol sacru

Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomenul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, zeci de oameni în faţa uriaşului, ar fi legat de o legendă. Fenomenul ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pantru a-l trimite ca mesager zeilor. Alte poveşti spun că între Sfinxul din Bucegi şi Sfinxul din Egipt ar exista un tunel al timpului, tridimensional, culoar energetic, puteţi să-l denumiţi cum doriţi. Se mai spune că acest tunel este sub Sfinx şi Babe şi duce într-o altă lume. “Sfinxul este de fapt “paznicul” unei comori, comori daca ne luam dupa Edgar Cayce si chiar asa este, ca stim majoritatea ca sfinxul din bucegi este paznicul unei comori”, spun internauţii.
SURSA: adevarul.ro                                           AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: