Acţiunile terapeutice ale ceaiului de coada şoricelului

20 decembrie 2021, ora 06:30, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Ceaiul se prepară din florile acestei plante, care conţin ulei esenţial, tanini, flavonoide, alcaloizi, principii active, acizi organici, acid acetic, colină şi fitosteroli.

Coada şoricelului are proprietăţi astringente, stomahice, antispasmotice, antiseptice, antiinflamatorii, decongestive, hemostatice, cicatrizante, calmante, vermifuge, coleretice şi colagoge.

Datorită acestor efecte, ceaiul de coada şoricelului contribuie la eliminarea viermilor intestinali, ajută la refacerea celulelor hepatice, favorizează evacuarea vezicii biliare, combate colecistiele acute şi cronice şi creşte rezistenţa organismului la infecţii.

De asemenea, acest ceai reduce inflamaţia şi ajută la refacerea mucoasei tubului digestiv, reglează activitatea gonadelor, stimulează activitatea hormonilor care controlează ciclul menstrual.

Datorită efectului său benefic, ceaiul de coada şoricelului este folosit în afecţiunile digestive, enterite şi enterocolite, scrie ziuaconstanta.ro. În plus, acest ceai este deosebit de valoros în ceea ce priveşte vindecarea plăgilor, eczemelor, şi a arsurilor.

SURSA: realitatea.net                                AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: