Paul Nicolau, un antreprenor “Premium”

20 martie 2014, ora 00:04, in categoria Financiare

Până în anul 2009, Paul Nicolau era coordonatorul echipelor de vânzări pentru unul dintre cei mai mari operatori de telecom din România. El şi-a propus să treacă de la statutul de angajat la cel de om de business, dar nu s-a limitat la a deschide o simplă firmă, ci a înfiinţat o companie bazându-se pe o idee de milioane.. la propriu. Asta pentru că în doar patru ani Paul Nicolau a devenit un antreprenor de referinţă.
În timp ce majoritatea antreprenorilor au pornit de la strategii complexe sau talente cultivate în familie, Paul Nicolau a dovedit că simplitatea aduce succes şi că doar acţiunea te poate duce la reuşită.

Căutând pe internet idei de afaceri, motorul de căutare Google a generat variate răspunsuri printre care şi “raci”.

Omul nostru, ştiind că o nişă neexploatată îndeajuns este mai oportună, a ales să se dezvolte acest segment. În ianuarie 2009 a deschis firma “Premium Raci”, prima şi până în prezent – singura fermă din România producătoare de raci.
Firma “Premium Raci” se află în judeţul Giurgiu, mai exact în localitatea Izvoarele.

Proprietarul afirmă că „Sunt două bazine, unul de 3 hectare şi unul de 40 de hectare. Ca o curiozitate, specia de rac vândută se numeşte Astacus Leptodactylus – «racul-de-baltă», prins din ape locale, concesionate de companie şi întreţinute pentru a evita factorii de poluare”… “poluarea duce încet-încet la dispariţia racilor, astfel încât, în multe ţări din Europa Occidentală, aceştia se găsesc deja destul de greu.”

În prezent racii sunt comercializaţi în hipermarketuri, printre care Metro, Carrefour, Selgros, dar ajung şi la export în Belgia.
În paralel Paul Nicolau deine şi câteva restaurante fixe şi mobile atât în Capitală cât şi în Poiana Braşov ce poartă numele “Taverna Racilor”.
Deşi debutul acestei firme a fost făcut în 2009, un an extrem de dificil pentru multe afaceri, antreprenorul Paul Nicolau a găsit produsul lipsă de pe piaţa românească şi a reuşit să îl furnizeze ajungând la o cerere mai mare decât oferta.

Sursa: cariereonline.ro

Redactor: MARIA ŞTEFANIAN

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: