Cosmina Milena Costovici – o stea a tenisului romanesc, nascuta din “Constelatia Vaii Teleajenului”

23 decembrie 2015, ora 16:00, in categoria COSMINA MILENA COSTOVICI, Cultural-Sportive, Evenimente, Stiri

 

 

 

V-ati intrebat vreodata, cum se nasc campionii???Cosmina Milena Costovici s-a nascut pe 17 septembrie 1999 in Valenii din Munte-Prahova, din iubirea profunda a doi parinti minunati: o mama frumoasa, plina de intelepciune  si un tata perseverent, performant, plin de personalitate, usor incomod pentru cei care nu-i inteleg zestrea bunelor intentii.

Nascuta in prag de mileniu, Cosmina Milena Costovici, a venit pe lume cu o misiune clara: sa duca mai departe visul tatalui sau, sa faca performanta in sport si sa onoreze plaiurile noastre romanesti, prin victoriile sale in sportul alb.Milena a demonstart initial in Valenii de Munte ca poate sa obtina note maxime la invatatura.Timpul a trecut si parintii au decis ca e bine sa faca pragul catre Colegiul “Mihai Viteazul” Ploiesti, acolo unde acum este eleva in clasa a x-a.

Pasiunea pentru tenis a venit din dorinta insuflata de familie, de a face sport, de a performa intr-un anumit domeniu sportiv.Chiar daca initial a fot atrasa de volei sau handbal, a trebuit o scanteie, o dorinta si sprijinul familiei a nu a ezitat sa apara, pentru acest sport costisitor care este tenisul de camp.

Avea doar 12 ani cand, participand la un turneu national de tenis(categoria 16 ani), Milena lovea puternic cu reverul  si castiga un prestigios loc 3, semnalizand  intrarea sa in forta in acest sport.

La 15 ani, participa la Turneul international de Senioare de la Galati si ajunge pana in semifinale.Anul acesta, castiga locul 2 cu echipa Steaua Bucuresti, la Campionatul national de tenis de camp pe echipe.Felicitari!!!

Ce va urma? Cu siguranta noi si noi performante!Nu este usor sa iti faci temele la scoala, sa poti tine ritmul unui Colegiu de prestigiu la nivel national, sa te antrenezi in Ploiesti, Campina sau Bucuresti si sa simti caldura sufleteasca a parintilor din Valenii de Munte.

Renasterea Ogretinului si Jurnalul de Drajna se alatura cu drag proiectului ” Milena”,  acestei minute familii Costovici, o familie care din tata in fiu, mostenesc initiativa si dragostea fata de oameni, o familie pe care o stimez , o familie de la care am primit si eu, Ninel Stama, sprijin sufletesc neconditionat, in momentele decisive ale unei profesii (ca tanar) sau cand barierele vietii au fost greu de trecut de unul singur.

Tenisul de camp este un sport minunat, un sport unde se aude din ce in ce mai des de Romania, gratie Simonei Halep(locul 2 WTA) la simplu, Horia Tecau(loc 1 la nivel mondial la dublu), Florin Mergea(dublu) si fetelor noastre din Top 100WTA(Irina-Camelia Begu(31), Monica Niculescu(39), Alexandra Dulgheru(69) si Andreea Mitu-96).

Va promit, dragi prieteni, ca voi reveni cu amanunte legate de sportiva plaiurilor noastre, COSMINA MILENA COSTOVICI.

E momentul acum sa o felicitam  pe Milena, sa-i tinem pumnii pentru fiecare punct, ghem, set sau meci din anul 2016!!!

Sa uram familiei Costovici,  sanatate multa, implinire si un Craciun Fericit!!!

 

Autor : Ninel Stama

 

Hai Milena, Hai Costovici, Hai Romania !!!

 

 

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: