Fotoliul soacrei…

24 octombrie 2015, ora 21:00, in categoria Sfaturi utile, Sfaturi utile

Fotoliul soacrei

- Rețetă de pâine –

Ingrediente: -          450 – 500 g făină de panificație -          25 g drojdie proaspătă -          1 lingură zahăr -          1 linguriță sare -          2 linguri ulei (unt, untură) + 1 lingură pentru uns hârtia și forma -          1 cană cu apă călduță sau lapte -          1 ou pentru uns Preparare: După rețeta clasică de pâine, se prepară un aluat care se lasă la dospit până va umple cca. ¾ din vasul în care se va coace. Vasul pentru copt se unge pe margini cu ulei și se căptușește cu hârtie unsă cu ulei, având grijă ca marginile acesteia să depășească marginile vasului. Se dă o formă rotundă aluatului și se introduce în vas, după care, prin ciupirea aluatului cu o foarfecă, pe părțile laterale, de-a lungul unor linii și ridicarea vârfului aluatului ciupit, se dă forma spinilor. Forma rezultată se unge cu oul bătut, peste care se presară sare grunjoasă si apoi se dă la copt. Când este coaptă, pâinea poate fi un cadou nostim pentru o soacră cu simțul umorului.

   AUTOR : MARIA MARES

Sursa: Pliant „Scaunul soacrei”, Expoziţie tematică despre: cactuşi, soacre, scaune şi nu numai, expoziţie concepută şi realizată de dr. Ing. Gyorgy Feszt cu sprijinul Gradinii Botanice „Alexandru Borza” a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.   Foto: http://www.gatestecupasiune.ro/retete/vezi/fotoliul-soacrei

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: